Julkaistu    |  Päivitetty 
Taru Tykkyläinen

Enon terveysasema muuttaa ensi vuoden alussa kunnantalolle – tilat remontoidaan syksyn ja alkuvuoden aikana

Enon terveyskeskus muuttaa ensi vuonna. Arkistokuva: Suvi Palosaari Enon terveyskeskus muuttaa ensi vuonna.

Enon terveysaseman toiminta aiotaan siirtää entiselle kunnantalolle. Muutto tapahtuisi ensi vuoden alkupuolella, jolloin myös vuodeosasto siirtyy Kontiolahden uudelle sote-asemalle.

Enon terveysasema muuttaa ensi vuonna entiselle kunnantalolle. Terveysaseman käyttöön remontoidaan noin tuhannen neliömetrin tilat kunnantalolta. Joensuun kaupunginhallitus hyväksyi suunnitelmat maanantaina.

Terveysaseman toimintojen suunnitellaan sijoittuvan pääosin kunnantalon vuonna 1987 tehtyyn laajennusosaan. Ensimmäiseen kerrokseen remontoidaan huoneet potilasvastaanotolle, mielenterveys- ja päihdepalveluille, kuntoutukselle sekä neuvolalle. Toiseen kerrokseen tulee toimistotiloja ja kolmanteen kerrokseen henkilökunnan sosiaalitilat.

Entisen kunnantalon tilat ovat suurelta osin nykyiselläänkin Siun soten käytössä. Myös Joensuun kaupungin palvelupiste jatkaa toimintaansa rakennuksessa.

Muutostöiden kustannusarvio on noin 600 000 euroa. Työt on tarkoitus tehdä ensi syksyn ja alkuvuoden 2022 aikana. Terveysaseman muutto olisi edessä samaan aikaan, kun vuodeosaston toiminta Enossa lakkaa eli ensi vuoden alkupuolella.

Käyttöaste laskee

Enon terveysaseman nykyisissä tiloissa on havaittu laajoja kosteusvaurioita alapohja- ja ulkoseinärakenteissa. Peruskorjausta ei pidetä taloudellisesti järkevänä huomioiden rakenteelliset riskit ja vaadittavien korjaustöiden laajuus.

Kaupunginhallitukselle asiaa valmistellut tilakeskuksen johtaja Timo Korhonen korosti, että terveysaseman ongelmat ja Siun soten toiminnalliset muutostarpeet eivät salli hankkeen lykkäämistä. Siun sote on jo aiemmin päättänyt, että vuodeosasto siirtyy Enosta Kontiolahden uudelle sote-asemalle, jolloin nykyisten tilojen käyttöaste laskisi entisestään.

- Taloudellisesti järkevämpää olisi saada terveyaseman toiminnoille toimivat ja terveelliset tilat samassa aikataulussa terveysaseman muun toiminnan järjestelyjen kanssa, minkä jälkeen kaupunki voisi suorittaa vanhan terveysasemakiinteistön jatkojalostuksen, Korhonen toi esille.

Tällä hetkellä Enon terveysaseman yli 3 600 neliömetrin tiloista on käytössä noin 2 800 neliömetriä. Kontiolahden sote-asema valmistuu alkuvuodesta 2022.

Enon hammashoitola muutti vuosi sitten sisäilmaongelmien takia siirtotiloihin Enon koulukeskuksen yhteyteen. Islabin näytteenottopiste puolestaan siirtyi terveyskeskuksen tiloista kerrostaloon Niskantielle vuonna 2019.

Enon terveysasema on rakennettu 1950-luvulla. Sitä on laajennettu 1980- ja 1990-luvuilla. Enon entinen kunnantalo on rakennettu vuonna 1955.

Kommentoi

Hae sivuilta