Julkaistu 
Suvi Palosaari

Eno-Seura tekee kirjaa Vallisärkän historiasta TILAAJILLE

Enon Kisa-Pojat oli Vallisärkkä-rakennuksen viimeinen omistaja. Puheenjohtaja Osmo Keronen kertoi hienäkuussa 2012 sanomalehti Karjalaiselle, että oli itse valmis luopumaan ränsistyneestä talosta. Legendaarisen paikan kohtalo harmitti, olihan hän ollut Enon Kisa-Pojissa kunnostamassa Vallisärkkää tanssipaikaksi. Arkistokuva: Maija Yrjölä Enon Kisa-Pojat oli Vallisärkkä-rakennuksen viimeinen omistaja. Puheenjohtaja Osmo Keronen kertoi hienäkuussa 2012 sanomalehti Karjalaiselle, että oli itse valmis luopumaan ränsistyneestä talosta. Legendaarisen paikan kohtalo harmitti, olihan hän ollut Enon Kisa-Pojissa kunnostamassa Vallisärkkää tanssipaikaksi.

”Vallisärkkä ansaitsee tulla merkityksi muistiin, koska se on niin merkityksellinen paikka,” teoksen kirjoittaja Päivi Armila toteaa.

Eno-Seura ry puuhaa paraikaa Vallisärkkää koskevan historiateoksen parissa. Seuran hallituksen jäsen Päivi Armila kirjoittaa teoksen, ja aineistoa siihen on kerännyt Henri Koivula.

Eno-Seuran puheenjohtaja Juha Koljonen kertoo, että idea Vallisärkän vaiheista kertovaan kirjaan syntyi Eno-Seuran johtokunnassa jo vuosia sitten samaan aikaan kun työn alla oli Enon lukion historiikki. Koljonen ja Armila kertovat, että nyt suurin osa aineistosta kirjaa varten on kasassa. Kirjaa varten on kerätty monipuolisesti kirjallista aineistoa, valokuvia, ja osa on kerätty haastattelemalla. Enää on tekemättä muutama haastattelu, jotka tehdään viimeistään kesällä. Armilan mukaan kirjoitustyö tapahtuu kesäaikana.

Eno-Seurassa haaveillaan, että teos valmistuisi vielä tämän vuoden puolella.

Hae sivuilta