Julkaistu 
Susanna Lehikoinen-Eriksson

Elintapojen muutokseen tähtäävä pilottikokeilu käynnissä Kontiolahdella – onnistuessaan kokeilu laajennetaan kaikkien kuntalaisten saataville TILAAJILLE

Kontiolahdella pilotoitava Tsempparit-hanke tarjoaa kymmenhenkiselle ryhmälle muun muassa luentoja ja yhteisiä liikuntatuokioita. Marko Tuovinen ja Aija Vartiainen (oik.) hakevat ryhmästä lisäintoa liikkumiseen. Tsemppareita ohjaava erityisliikunnanohjaaja Eija Pennanen kertoo, että vastaava ryhmä on tarkoitus avata kaikkien kuntalaisten saataville syksyllä, jos pilottihanke osoittautuu positiiviseksi. Susanna Lehikoinen-Eriksson Kontiolahdella pilotoitava Tsempparit-hanke tarjoaa kymmenhenkiselle ryhmälle muun muassa luentoja ja yhteisiä liikuntatuokioita. Marko Tuovinen ja Aija Vartiainen (oik.) hakevat ryhmästä lisäintoa liikkumiseen. Tsemppareita ohjaava erityisliikunnanohjaaja Eija Pennanen kertoo, että vastaava ryhmä on tarkoitus avata kaikkien kuntalaisten saataville syksyllä, jos pilottihanke osoittautuu positiiviseksi.

Kontiolahdella toteutettava Tsempparit-pilottikokeilu tähtää elintapojen muutokseen innostamalla ja tarjoamalla vertaistukea.

Kontiolahden kunnassa käynnistettiin tammikuussa Tsempparit-pilottikokeilu, jonka tavoitteena on auttaa ihmisiä liikuntaan ja painonpudotukseen liittyvän elämäntapamuutoksen tekemisessä. Kymmenhenkinen pilottiryhmä koostuu kunnan työntekijöistä.

– Hain mukaan tähän, koska aloitin viime vuonna elämäntaparemontin itsekseni ja ajattelin, että ryhmä olisi hyvä lisä oman projektin tueksi, Marko Tuovinen kertoo.

Aija Vartiainen puolestaan halusi Tsemppareihin, koska kaipasi lisäintoa liikkumiseen.

– Ennen koronaa kävin kuntosalilla ja olin satunnainen liikunnanharrastaja. Viime vuonna kuitenkin kertyi jonkin verran painoa, joten ajattelin, että saisin täältä kipinää liikkumiseen, hän kertoo.

Hae sivuilta