Julkaistu    |  Päivitetty 
Taru Tykkyläinen

Webinaarista vinkkejä puhelin- ja nettihuijausten torppaamiseen

Sekä puhelin- että verkkohuijauksissa kohdehenkilö yritetään saada reagoimaan soittoon tai viestiin, minkä jälkeen tietynlainen vastaus voi johtaa esimerkiksi maksulliseen palveluun sitoutumiseen. Epäilyttävät soitot kannattaakin katkaista ja arveluttaviin viesteihin jättää vastaamatta. Kuvituskuva: Marko Puumalainen Sekä puhelin- että verkkohuijauksissa kohdehenkilö yritetään saada reagoimaan soittoon tai viestiin, minkä jälkeen tietynlainen vastaus voi johtaa esimerkiksi maksulliseen palveluun sitoutumiseen. Epäilyttävät soitot kannattaakin katkaista ja arveluttaviin viesteihin jättää vastaamatta.

Ensi viikon tiistaina järjestettävässä Kuluttajaliiton Huijausinfon ja Digituki Pohjois-Karjala -hankkeen yhteisessä webinaarissa käydään läpi, miten tunnistaa sekä välttää puhelimitse ja verkon kautta tapahtuvia huijausyrityksiä sekä pitää tietonsa turvassa.

Kaikille avoimessa ja maksuttomassa verkkotilaisuudessa kerrotaan myös siitä, miten tulisi toimia, jos epäilee joutuneensa huijauksen uhriksi.

Linkki webinaariin löytyy osoitteesta kuluttajaliitto.fi/huijaus.

Kommentoi

Hae sivuilta