Julkaistu 

Jumalanpalvelukset avataan seurakuntalaisille myös Enon seurakunnassa

Jumalanpalvelukset avataan seurakuntalaisille myös Enon seurakunnassa Arkistokuva: Marko Puumalainen

 

 Kaikkien Joensuun seurakuntien jumalanpalvelusten ovet avataan seurakuntalaisille 28. helmikuuta alkaen. Aiemmin jumalanpalvelukset on avattu Joensuun, Pielisensuun ja Rantakylän kirkoissa. Nyt mukaan liittyvät Noljakan, Enon ja Pyhäselän kirkot sekä Tuupovaaran ja Kiihtelysvaaran seurakuntatalot. Sunnuntaiaamupäivien jumalanpalvelukset lähetetään suorina verkkolähetyksinä jatkossa vuorotellen Joensuun ja Pielisensuun kirkoista.

 Seurakunnat päättivät avata jumalanpalvelukset, koska koronaepidemian tilanne Joensuun seudulla on tällä hetkellä rauhallinen. Jumalanpalveluksissa otetaan huomioon kaikki voimassaolevat turvallisuusohjeet ja osallistujat ryhmitellään eri osiin kirkkoja.

Ryhmittely huomioiden Enon kirkkoon mahtuu 56 seurakuntalaista. Seurakuntayhtymä suosittelee vahvasti maskin käyttöä. Tarvittaessa maskin voi saada kirkon ovelta.

Seurakuntayhtymässä suunnitellaan myös säännöllisesti kokoontuvien ryhmien avaamista kaikissa seurakunnissa talvilomaviikon jälkeen 15. maaliskuuta alkaen. Ryhmien toiminta alkaa, jos koronatilanne pysyy rauhallisena. Seurakuntien säännölliseen ryhmätoimintaan kuuluvat esimerkiksi eri ikäryhmille suunnattu toiminta, kuorot, raamattu- ja rukouspiirit sekä perhekerhot.

Kommentoi

Hae sivuilta