Julkaistu 

Joensuu pitää nykyiset palveluiden järjestelyt voimassa vähintään talvilomaan saakka

Vahva maskisuositus on edelleen voimassa 12 vuotta täyttäneille. Arkistokuva: Juha Inkinen Vahva maskisuositus on edelleen voimassa 12 vuotta täyttäneille.

Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontui perjantaina 19. helmikuuta käsittelemään koronapandemian maakunnallista tilannekuvaa ja kaupungin ohjeistuksia. Johtoryhmä päätti pitää kaupungin nykyiset linjaukset ja suositukset voimassa toistaiseksi. Valtakunnallista ja alueellista koronapandemian kehittymistä seurataan jatkuvasti ja palveluiden rajoitukset ja linjaukset pidetään voimassa vähintään talvilomaan saakka.

 – Olemme saaneet runsaasti palautetta kaupunkilaisilta eri palveluiden avaamisesta ja ymmärrämme oikein hyvin kaupunkilaisten toiveet. Pohdimme palveluin avaamista hyvin monesta näkökulmasta. Kun tämä korona ei tunne maakuntarajoja ja valtakunnallinen tilanne on meitä huonompi sekä juuri on käynnistymässä talvilomaviikot, niin emme valitettavasti pysty vielä avaamaan palveluitamme, toteaa Joensuun kaupungin hyvinvointijohtaja Riitta Huurinainen

– Maakunnan koronatilanne saatiin perustasolle vasta viime viikolla. Olemme todella vedenjakajalla koronatilanteen kehittymisen kannalta. Toivomme todella, että talvilomaviikkojen jälkeen pääsisimme askel kerrallaan avaamaan palveluita, mutta tämä on aina harkittava tilanteen mukaisesti, hän jatkaa. 

 Kaupungin valmiusjohtoryhmässä linjattiin, että perinteiset lukion kolmannen vuosikurssin eli abien penkkaritajelut perutaan tulevalta keväältä. Maahanmuuttajapalvelut palvelevat puolestaan asiakkaitaan puhelimitse kahden tulevan viikon ajan 5. maaliskuuta saakka.

 Kaupungin palveluissa ja tiloissa on edelleen voimassa vahva maskisuositus. Maskisuositus koskee myös 12 vuotta täyttäneitä ja on voimassa toistaiseksi. Maskien käyttäminen jatkuu myös nykyisten voimassa olevien ohjeiden mukaisesti lukioissa, peruskouluissa, koulukuljetuksen aikana ja varhaiskasvatuksessa.

 – Toivomme, että jokainen meistä ymmärtää oman vastuun koronapandemian ehkäisemisessä ja noudattaa annettuja terveysturvallisuusohjeita. Talvilomaviikkojen aikana porukka liikkuu, joten meidän kaikkien on syytä olla erityisen huolellisia näissä asioissa, päättää Huurinainen.

Kommentoi

Hae sivuilta