Julkaistu 

Uimaharjussa noin vuosi sitten tapahtuneen törkeän pahoinpitelyn esitutkinta on valmistunut

 

Joensuun Uimaharjussa 7. maaliskuuta 2020 tapahtuneen törkeän pahoinpitelyn esitutkinta on valmistunut ja tapaus etenee syyteharkintaan. Uhri sai teon seurauksena vakavia vammoja eri puolille kehoa.

Poliisi sai 7. maaliskuuta 2020 aamulla hätäkeskuksen kautta ilmoituksen Joensuun Uimaharjussa yksityisasunnossa tapahtuneesta pahoinpitelytapauksesta. 

Tapahtumapaikalla ilmeni, että asunnon haltija, noin 60-vuotias mies, oli joutunut vakavan pahoinpitelyn kohteeksi kotonaan. Miehelle oli aiheutunut tilanteessa vakavia vammoja päähän ja eri puolille kehoa. 

Poliisi otti kiinni tapahtumapaikalta noin 35-vuotiaan paikkakuntalaisen miehen. Hänet vangittiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa 10. maaliskuuta 2020 todennäköisin syin epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä. Rikoksesta epäilty vapautui tutkintavankeudesta noin kuukauden tutkintavankeuden jälkeen.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että miehet olivat tavanneet toisensa Uimaharjun taajamassa olevassa ravintolassa ja ravintolan mentyä kiinni he olivat siirtyneet asianomistajan asunnolle jatkamaan illanviettoa. Aamulla asianomistajan lähipiiriin kuulunut henkilö oli herännyt ja huomannut, että talon isäntä on pahoinpideltynä asunnon lattialla. Hän teki ilmoituksen asiasta hätäkeskukseen.

Esitutkinnassa selvitettyjen yksityiskohtien perusteella poliisi epäilee 35-vuotiaan miehen pahoinpidelleen talon isäntää muun muassa potkimalla metallikärkisillä turvakengillä uhria eri puolille kehoa. Varsinaista motiivia teolle ei ole pystytty selvittämään ja epäilty on kertonut, ettei hänellä ole muistikuvia yön tapahtumista uhrin asunolla. Tapahtumapaikan teknisellä tutkinnalla oli suuri merkitys esitutkinnassa.

Tapaus etenee seuraavaksi syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Kommentoi

Hae sivuilta