Julkaistu 
Pielisjokiseutu

Kaisa Mäkäräinen valittiin Maakunnan kehittäjäksi 2020

Kaisa Mäkäräinen päätti menestyksekkään uransa Kontiolahdella viime maaliskuussa. Arkistokuva: Tiina Varpiola Kaisa Mäkäräinen päätti menestyksekkään uransa Kontiolahdella viime maaliskuussa.

Aktiiviuransa viime kauteen päättänyt ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen palkittiin tänään keskiviikkona Maakunnan kehittäjänä 2020. Palkinnon myönsivät Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja Joensuun nuorkauppakamari.

Mäkäräisen katsottiin markkinoivan Pohjois-Karjalaa ja vaikuttavan myös siihen, että maakunnalle tärkeitä ampumahiihdon suurkisoja järjestetään Kontiolahdella.

– Kaisa Mäkäräinen on esimerkillään osoittanut tervettä itsekriittisyyttä ja osoittanut, että analysoimalla omaa työtään ja kehittämällä itseään on mahdollista toimia maailman huippujen joukossa hyvinkin vaativilla aloilla, palkintoperusteissa sanotaan.

Tunnustuksesta ylpeä Mäkäräinen totesi, että koronavuonna järjestetyt mc-kilpailut kertovat paljon pohjoiskarjalaisuudesta sekä muun muassa joustavuudesta ja yhteisöllisyydestä.

– Meitä ei ole täällä maakunnassa liikaa, joten kannustaisin kaikkia pitämään huolta kotiseudustamme ja sen ihmisistä. Tykkään itse hoitaa asiat huolella, mutta rennosti. Sen näkisin myös koko maakunnan vahvuutena. Täällä isoistakin asioista voi sopia yhdessä vaikka torikahvien äärellä. Emme tarvitse siihen välttämättä korkeita kerrostaloja ja hienoja toimistoja.

Mäkäräinen arveli, että paikallisten saattaa olla vaikea ymmärtää ampumahiihdon tuomaa kansainvälistä näkyvyyttä.

– Itse olen sen nähnyt matkatessani Keski-Euroopassa ja Venäjällä. On helppo sanoa asuvansa Kontio-lahden vieressä, Joensuussa. Heti tiedetään, missä se sijaitsee.

Maakuntaliiton ja nuorkauppakamarin lisäksi Kaisa Mäkäräisen valintaa tukivat Pohjois-Karjalan ELY-keskus, Joensuun kaupunki, Karelia-ammattikorkeakoulu, Pohjois-Karjalan yrittäjät, Keski-Karjalan Kehitysyhtiö Oy KETI ja Itä-Suomen yliopisto.

Kommentoi

Hae sivuilta