Julkaistu    |  Päivitetty 
Taru Tykkyläinen

Kaupunginhallitus asettui samalle kannalle kasvatus- ja koulutuslautakunnan kanssa – valtuusto päättää Louhiojan koulun kohtalosta helmikuussa

Louhiojan koulussa on tällä hetkellä 83 oppilasta. Taru Tykkyläinen Louhiojan koulussa on tällä hetkellä 83 oppilasta.

Joensuun kaupunginhallitus käsitteli Enon alakoulujärjestelyjä kokouksessaan maanantaina. Kaupunginhallitus hyväksyi äänestyksen jälkeen päätösehdotuksen, että Louhiojan koulu jatkaa siihen asti, kunnes oppilasmäärä putoaa 50 oppilaaseen tai sen alle. Sen jälkeen Louhiojan koulun oppilaat siirtyisivät Enon alakouluun ja Louhiojan koulu lakkautettaisiin.

- Mikäli Louhiojan koulussa ilmenee mittavia tai yllättäviä pakollisia korjaustarpeita tai koulu aiheuttaa terveysriskejä sen käyttäjille ennen oppilasmäärän laskua 50 oppilaaseen (luokat 1-6), sijoitetaan oppilaat Enon alakouluun, kaupunginhallituksen päätöksessä todettiin.

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle lisäksi, että Louhiojan koulun kuntoon liittyvien epävarmuustekijöiden takia Enon uusi alakoulu mitoitetaan siten, että sinne koulun valmistuessa mahtuvat myös Louhiojan koulun oppilaat. Enon uuden alakoulun on suunniteltu valmistuvan vuonna 2024.

Kaupunginhallitus päätyi äänestämään asiassa, sillä hallituksen enolaisjäsen Paula Puhakka (kesk.) ehdotti pohjaehdotuksesta poiketen, että Louhiojan koulu jatkaisi, kunnes oppilasmäärä alittaa 40 oppilaan rajan, ja Enon uusi alakoulu mitoitettaisiin vain Enon alakoulun tarpeeseen.

Puhakan ehdotukseen sisältyi klausuuli siitä, että jos Louhiojan koulussa ilmenisi yllättäviä pakollisia tai välttämättömiä korjaustarpeita tai terveysriskejä, sijoitettaisiin oppilaat Enon kouluun jo ennen oppilasmäärän putoamista 40 oppilaaseen. Hannes Rossi (kesk.) kannatti Paula Puhakan ehdotusta.

Äänestyksessä pohjaehdotus voitti äänin 9-2. Pohjaehdotusta äänestivät Seppo Eskelinen (sd.), Anssi Törmälä (kok.), Heli Hjälm (kok.), Hannele Autti (vihr.), Sari Koskinen (vihr.), Jussi Wihonen (ps.), Anni Järvinen (vas.), Simo Rauma (sd.) ja Eila Heinonen (sd.). Paula Puhakan ehdotuksen kannatus jäi keskustalaiskaksikon varaan. Puhakka jätti asiasta eriävän mielipiteen.

Kaupunginvaltuusto päättää Louhiojan koulun kohtalosta seuraavassa kokouksessaan 22. helmikuuta.

Kommentoi

Hae sivuilta