Julkaistu 

Useita ulosajoja Pohjois-Karjalan alueella

Useita ulosajoja Pohjois-Karjalan alueella Arkistokuva: Minna Raitavuo

 Perjantaina 8. tammikuuta pelastuslaitos pidettiin kiireisenä, sillä se hälytettiin yhteensä seitsemän kertaa tieliikenneonnettomuustehtäville eri puolille maakuntaa. Tehtävät olivat pääasiassa pieniä ulosajoja, joista ei aiheutunut vakavia henkilövahinkoja. Ulosajoja tapahtui Kontiolahdella, Tuupovaarassa, Juuassa, Polvijärvellä ja Liperissä.

 Päivän aikana sattuneissa onnettomuuksissa pelastus- ja ensihoitoyksiköiden saavuttua paikalle oli ojassa ollut ajoneuvo jo hinattu tielle, tai ajoneuvon kuljettaja oli jo ehtinyt tilata hinausauton, tai ajoneuvossa tai sen lähettyvillä ei ole ollut henkilöitä. Näin ollen pelastushenkilöstön tehtävänä oli lähinnä todeta tilanne ja tarkastaa ajoneuvo polttoainevuotojen varalta.

 Useassa tehtävässä yhteistä oli se, että hätäkeskukseen ilmoituksen tehnyt henkilö ei ollut pysähtynyt onnettomuuspaikalle tarkastamaan tilanteen vakavuutta.

Pelastuslaitos muistuttaakin, että saavuttaessa onnettomuuspaikalle ensimmäisenä pitää tehdä ensin tilannearvio ja pyrkiä selvittämään, mitä on tapahtunut. Selvitetään, onko loukkaantuneita, ja arvioidaan mahdollinen avun tarve. Tämän jälkeen tehdään hätäilmoitus soittamalla numeroon 112. Myös oma turvallisuus on syytä muistaa käyttämällä heijastinta, heijastinliiviä tai taskulamppua.

Kommentoi

Hae sivuilta