Julkaistu    |  Päivitetty 
Taru Tykkyläinen

Erikoisjäljen käyttövalio Kiia ja enolainen Erja Wallius valittiin varakoirakkona MM-kilpailuihin – "Kansainvälistä lajia harrastetaan maailmalla erittäin aktiivisesti" TILAAJILLE

Erikoisjälkikokeessa koira voi jäljestää joko 10 metrin johdattimessa tai vapaana. Ajoaika on 1-luokassa 30 minuuttia ja 2-luokassa 45 minuuttia. - Varsinaisen jäljen ikä on 1-luokassa 120 ja 2-luokassa 180 minuuttia. Molemmissa luokissa on puoli tuntia ennen jäljen ajamista tehty harhajälki, joka ylittää jäljen kahdessa kohtaa, Erja Wallius kertoo. Marraskuussa otetussa kuvassa Wallius ja Kiia jälkiharjoittelun parissa. Kuva: Tyyne Vanninen Erikoisjälkikokeessa koira voi jäljestää joko 10 metrin johdattimessa tai vapaana. Ajoaika on 1-luokassa 30 minuuttia ja 2-luokassa 45 minuuttia. - Varsinaisen jäljen ikä on 1-luokassa 120 ja 2-luokassa 180 minuuttia. Molemmissa luokissa on puoli tuntia ennen jäljen ajamista tehty harhajälki, joka ylittää jäljen kahdessa kohtaa, Erja Wallius kertoo. Marraskuussa otetussa kuvassa Wallius ja Kiia jälkiharjoittelun parissa.

Valkoinenpaimenkoira Kiia on Suomen etevimpiä erikoisjäljessä. Erja Wallius ja Kiia on valittu Suomen joukkueen toiseksi varakoirakoksi kevään MM-kilpailuihin.

Enolainen Erja Wallius aloitti koiransa Kiian kanssa erikoisjäljen tavoitteellisen harjoittelun syksyllä 2018. Erikoisjäljessä koiran tulee ajaa tavallisesti pellolle tehtyä jälkeä maavainuisesti tarkkaan ja jäljen päällä pysyen.

Hae sivuilta