Julkaistu    |  Päivitetty 
Pielisjokiseutu

Kontiolahden kunta jatkaa voimassa olevia rajoituksia toistaiseksi - maskisuositus käyttöön lukiossa

Kontiolahden kunta jatkaa voimassa olevia rajoituksia toistaiseksi - maskisuositus käyttöön lukiossa Kuvituskuva: Marja Mölsä / Lieksan Lehti

Kontiolahden kunta tiedottaa, että se jatkaa voimassa olevia rajoituksia toistaiseksi. Kontiolahden kunta antoi viime viikolla suosituksen kasvomaskien käytöstä ja teki muutoksia palveluihinsa ajalle 23.11.-6.12.

Kunnan johtoryhmä on käsitellyt asiaa tänään kokouksessaan, ja kunta suosittaa edelleen käyttämään kasvomaskia kaikissa julkisissa sisätiloissa. Vahva suositus koskee myös niin sisä- kuin ulkotiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia kuin yleisiä kokouksiakin, joissa lähikontakteja ei voi välttää. Maskisuositus koskee kaikkia yli 15-vuotiaita.

Tapahtumien ja yleisötilaisuuksien järjestämisessä noudatetaan tällä hetkellä aluehallintoviraston antamia ohjeita ja linjauksia. Itä-Suomen aluehallintovirasto tiedotti aiemmin tänään, että se kieltää kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Määräys on voimassa ajalla 5.12.2020 - 4.1.2021.

Kontiolahden kouluissa opetus järjestetään normaalisti muuten, mutta lukioon annetaan maskisuositus, joka koskee sekä opiskelijoita että henkilöstöä 7.12. lukien. Koulujen iltapäivätoiminta jatkaa entiseen tapaan. Myös varhaiskasvatuksen toiminta jatkuu normaalisti.

Koulujen sisäliikunta jatkuu normaalisti. Tämä koskee myös sisäliikuntaa, joka järjestetään koulun ulkopuolisissa tiloissa, mikäli ne ovat auki.

Kontiolahden kunnan antama maskisuositus on voimassa kunnan kaikissa kulttuuripalveluissa. Suositus on sekä henkilöstölle että asiakkaille. Kulttuuripalvelujen elokuvanäytäntöjä ei toistaiseksi järjestetä. Senioriteatterin toiminta on keskeytetty toistaiseksi.

Kontiolahden kunnan ylläpitämät nuorisotilat kirkonkylällä ja Lehmossa pysyvät suljettuina toistaiseksi. Nuorisotyö Kontiolahden kunnassa jatkaa edelleen toimintaansa digitaalisesti. Etsivä nuorisotyö jatkaa toimintaansa tiukentuneet maskisuositukset huomioiden.

Kunnan omat kuntosalit ovat kiinni ja kaikki aikuisia koskeva liikuntatoiminta on tauolla toistaiseksi. Rajoitus koskee myös Kontiolahdella järjestettäviä ottelutapahtumia. Kunta huomioi, että aluehallintovirasto ja kilpailujärjestäjä päättävät Kontiolahdella järjestettävistä ampumahiihdon maailmancupin kisoista.

Kontiolahdella järjestettäviä kansalaisopiston aikuisten liikuntaryhmiä ei kunnan tiloissa toistaiseksi järjestetä. Lasten ja nuorten harrastustoiminta jatkuu normaalisti mutta liikuntasaleilla ei voi olla ulkopuolisia henkilöitä.

Kuntouttavan työtoiminnan sekä kunnan työllisyyspalvelujen asiakkaille ja henkilöstölle suositellaan kasvomaskin käyttöä 7.12. alkaen.

Kommentoi

Hae sivuilta