Julkaistu 

Laaja maskisuositus voimaan välittömästi Joensuun kaupungin alueella

Joensuun kaupungin alueella on nyt voimassa laaja maskisuositus. Kuvituskuva: Riikka Hurri Joensuun kaupungin alueella on nyt voimassa laaja maskisuositus.

Siun soten, AVI:n, THL:n ja ely-keskuksen yhteinen, alueellinen koordinaatioryhmä suosittelee Joensuun kaupungin alueelle useita toimenpiteitä koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Ensimmäiseksi se suosittele, että kasvomaskeja käytetään joukkoliikenteen lisäksi kaikissa julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää. Suositus koskee kaikkia yli 15-vuotiaita, toisen asteen oppilaitoksia (myös lukiot) ja korkeakouluja.

Toiseksi se suosittelee sisätiloissa tapahtuvan aikuisten ryhmäliikunnan keskeyttäminen viikon ajaksi. Suositus ei koske koululiikuntaa.

Kolmanneksi se suosittelee yli 20 hengen yksityistilaisuuksien välttämistä.

Neljänneksi se suosittelee korkeakoulujen siirtymistä väliaikaisesti etäopetukseen, ja vain välttämättömän opetuksen järjestäminen lähiopetuksena.

Kasvomaskisuositus on voimassa toistaiseksi. Liikuntaryhmiä, yleisötilaisuuksia ja opetusjärjestelyjä koskevien suositusten tarpeellisuutta arvioidaan koordinaatioryhmässä uudestaan viikon kuluttua torstaina 26. marraskuuta.

Siun soten toiminta-alueella Joensuu on siirtynyt koronavirusepidemian kiihtymisvaiheeseen. Muu maakunta on edelleen epidemian perustasolla.

Toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen Siun sotesta kertoo, että tavoitteena on saada tartuntatilanne nopeasti haltuun kaupungissa ja kaikki mahdollisuudet uusiin altistumisiin katkaistua.

– Isojen ryhmien kokoontumiset on saatava nyt tauolle, kunnes tilanne on paremmin selvillä.  

 

Eri organisaatiot päättävät ja tiedottavat itse suositusten viemisestä käytäntöön. Joensuun kaupungin valmiusryhmä käsittelee suosituksia perjantaina 20. marraskuuta aamupäivällä ja tiedottaa asiasta sen jälkeen.

– Jokaisen olisi syytä harkita tarkkaan myös itse mihin harrastuksiin ja tilaisuuksiin juuri nyt osallistuu. Emme vielä tiedä, kuinka laajalle tartunnat ovat ehtineet levitä, joten tartunnan saamisen riski on olemassa, toteaa Kaipiainen.

 

Kommentoi

Hae sivuilta