Julkaistu 

Laaja koronavirusrypäs paljastumassa Joensuussa

Laaja koronavirusrypäs paljastumassa Joensuussa Karjalaisen arkisto

 

Siun sote tiedottaa, Joensuussa on paljastumassa laajempi koronavirustartuntojen rypäs, jossa tartunnat liittyvät muun muassa korkeakoululiikunnan ryhmäliikuntatunteihin. Tilanteen laajuus alkoi selvitä 18. marraskuuta, ja tartuntaketjujen ja altistuneiden selvittäminen on vielä kesken. Uusia koronavirustartuntoja on varmistunut kahdeksan keskiviikkoillan jälkeen. Joukossa on myös yksittäisiä tartuntoja, jotka eivät liity samaan tartuntaketjuun.

Siun soten mukaan ryppään laajuutta ei voi vielä arvioida. Altistumisia on voinut tapahtua useissa liikuntapaikoissa ja ravintoloissa, pääasiassa Joensuussa. Tiedossa olevat altistumispaikat on päivitetty Siun soten verkkosivuille. Tietoja päivitetään sivulle sitä mukaa, kun altistumispaikkoja varmistuu.

Lisäksi Joensuun kaupungin Gävlenlinnan päiväkodissa 16.–17.11. ollut henkilökunta ja lapset asetetetaan tartuntatautilain mukaiseen kymmenen päivän karanteeniin koronavirukselle altistumisen takia. Siun sote on suoraan yhteydessä kaikkiin altistuneisiin ja päiväkoti tiedottaa vanhemmille järjestelyistä omissa kanavissaan.

Siun soten toiminta-alueen alueellinen koordinaatioryhmä kokoontuu torstaina 19. marraskuussa iltapäivällä arvioimaan koronavirusepidemian alueellista tilannetta ja sen edellyttämiä toimenpiteitä.

 

Kommentoi

Hae sivuilta