Julkaistu 

Ampumahiihdon maailmancup avautuu myös yleisölle

Turvatoimet ja erikoisjärjestelyt huomioonottaen Kontiolahden ampumahiihdon maailmancup-kisat päästään järjestämään niin, että yleisöäkin pääsee paikalle. Kimmo Kirves Turvatoimet ja erikoisjärjestelyt huomioonottaen Kontiolahden ampumahiihdon maailmancup-kisat päästään järjestämään niin, että yleisöäkin pääsee paikalle.

 

Itä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaan kokoontumisrajoitukset Itä-Suomessa säilyvät marraskuussa ennallaan. Tämän myötä lipunmyynti ampumahiihdon maailmancup-tapahtumiin Kontiolahdella avataan. Tapahtuma-alueella yleisön liikkumista ja palveluja rajataan sisääntulosta alkaen. 

Itä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 22. lokakuuta päätöksen, jonka mukaan kokoontumisrajoitukset Itä-Suomessa säilyvät marraskuussa ennallaan. Tähän nojautuen Kontiolahden Urheilijat ry on päättänyt, että kilpailu järjestetään yleisölle avoimena. Lippujen myynti alkaa maanantaina 26 lokakuuta.

Kontiolahden Urheilijat ry:n lipunmyynnistä vastaava Jarno Lautamatti kertoo, että Avi:n päätös koskee maailmancupin avausta 28.­–29. marraskuuta, mutta lipunmyynti avataan myös 3.–6. joulukuuta järjestettävään tapahtumaan.

– Jos viranomaisohjeet muuttuvat niin, että yleisöä ei sallita, rahat palautetaan takaisin lippuja ostaneille.

 

Turvajärjestelyt hoidettava

 Aluehallintoviraston ohjeistuksen mukaan tapahtumajärjestäjän on turvattava yleisön mahdollisuus riittäviin turvaväleihin sekä käsien puhdistamiseen. 

 —Katsomot ovat ulkona, mikä antaa yleisölle paremmat mahdollisuudet levittäytyä. Yleisölle varataan selkeät kulkureitit ja lohkot, joihin sallitaan vain rajattu määrä ihmisiä, Lautamatti sanoo.   

Lohkojen rakentamisen ja rajoitusten jälkeen ampumahiihtokisojen kaikissa katsomoissa on paikkoja 4 500 katsojalle. 

—Kunkin lohkon ihmiset ovat koko ajan omalla alueellaan, sisääntuloportista alkaen. 

Järjestelyt muuttuvat myös stadionin yleisökuljetusten osalta. Joensuun kaupungin ja Kontiolahden kunnan tarjoamia, yleisölle maksuttomia linja-autokuljetuksia ei turvallisuussyistä järjestetä. 

—Yleisö saapuu paikalle omilla autoillaan, mikä antaa mahdollisuuden välttää kontakteja vieraiden henkilöiden kanssa, Lautamatti sanoo. 

Kommentoi

Hae sivuilta