Julkaistu 

Korona Suomessa: Hallitus antoi uusia alueellisia ja valtakunnallisia suosituksia

Suomen hallitus on linjannut torstaina 15. lokakuuta uusista suosituksista koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Se antoi valtakunnallisen etätyösuosituksen vuoden loppuun saakka julkiselle sektorille sekä yksityisille työnantajille. Lähi- ja etätyön yhteensovittamisen arviointi tapahtuu työpaikoilla. Valtioneuvoston tekemät linjaukset ja suositukset etätyöstä eivät ole oikeudellisesti työnantajia sitovia.

Se antoi erilaisia suosituksia epidemiatilanteen eri vaiheissa oleville alueille. Epidemiatilanne on jaettu kolmelle tasolle, joita ovat perustaso, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe.

Pohjois-Karjala kuuluu epidemian perustasoon. Tällaisilla alueilla suositellaan ottamaan huomioon yli 50 hengen yleisötilaisuuksien ja harrastusten osalta hygieniaohjeet ja turvavälit.

Kiihtymisvaiheessa olevia alueita, johon siis Pohjois-Karjala ei lukeudu, suositellaan välttämään yli 20 ihmisen yksityistilaisuuksien järjestämistä. Yleisötilaisuuksien osanottajamäärän rajaamista puoleen paikkamäärästä suositellaan, samoin julkisten tilojen asiakasmäärien puolittamista. Kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla suositellaan keskeyttämään aikuisten ryhmäliikunnat, joissa pisaratartunnan riski on korkea ja korkeakouluja suositellaan siirtymään pääosin etäopetukseen.

Leviämisvaiheeseen hallitus antoi myös uusia suosituksia. Nyt leviämisvaiheessa on Vaasan sairaanhoitopiiri. Leviämisvaiheessa hallitus suosittele yli 10 hengen yksityistilaisuuksien välttämisestä. Yleisötilaisuudet voidaan tarvittaessa kieltää myös kokonaan. Tällaisella alueella ryhmäharrastus ryhmäharrastustoiminta suositellaan tarvittaessa kokonaan perumaan. Lasten ja nuorten harrastusten kohdalla on käytettävä erityistä harkintaa.

 

Kommentoi

Hae sivuilta