Julkaistu 

Kontiolahtelaisesta Mika Törröstä kolmannen kerran Suomen vahvin mies

Tässä Mika Törrö vetää metsäkonetta Joensuun Strongman Champions League osakilpailussa. Riikka Hurri Tässä Mika Törrö vetää metsäkonetta Joensuun Strongman Champions League osakilpailussa.

Lauantaina 10. lokakuuta alkanut Suomen vahvin mies -kilpailu päättyi sunnuntaina 11. lokakuuta finaaliin, joka oli kontiolahtelaisen voimamiehen Mika Törrön juhlaa.

Suomen vahvin mies -kisa koostui yhteensä kahdeksasta lajista. Lauantain karsinnassa lajeina olivat säkkien lastaus, etupito, noin 300-kiloisen kottikärryn työntö ja maastaveto. Ensimmäisen päivän jälkeen Törrö oli reilussa johdossa 83 pisteellä, toisena olivat Matti Harjapää, Jiri Grönman ja Henry Ollila 58 pisteellä.

Sunnuntain finaalissa lajeina olivat kuorma-auton veto, tukkipunnerrus, väkipyörä ja 110–200-kiloisten atlas-kivien nosto. Törrö vei ykkössijan kuorma-auton vedossa, tukkipunnerruksessa sekä atlaskivissä, ja jäi kakkossijalle vain väkipyörässä.

 

Voitto oli odotettu

Ennen viikonlopun kisoja Mika Törrö kertoi sanomalehti Karjalaiselle, että hänellä on kaikki mahdollisuudet voittaa jälleen Suomen vahvin mies -titteli.

– Valmistautuminen on mennyt hyvin. Olen huippukunnossa, kun pillin vihellys kuuluu lauantaina, 205-senttinen Törrö sanoi.

– Tänä vuonna asetelma on erilainen, kun kaikki odottavat minulta voittoa. Eikä itsellenikään kelpaa mikään muu kuin voitto.

Törrön pidemmän aikavälin tavoite voimailussa on kerätä putkeen viisi Suomen vahvin mies -mestaruutta. Tämä olisi ennätys, sillä aiemmat voimamiehet Jani Illikainen ja Janne Virtanen ovat saavuttaneet kumpikin neljä mestaruutta putkeen.

Kommentoi

Hae sivuilta