Julkaistu 

Siun soten alueella on karanteenissa noin 150 henkilöä – Työtanhua Kontiolahdella on suljettu loppuviikon ajaksi

Siun sote tiedotti eilen illalla, että Joensuussa ja Pohjois-Karjalan keskussairaalassa viime viikolla paljastuneessa koronavirustartuntojen ryppäässä varmistui tiistain ja keskiviikon aikana kahdeksan uutta tartuntaa.

Kaikkiaan Siun soten alueella on karanteenissa noin 150 henkilöä.

– Altistuneiden määrä on suuri, mutta olemme onneksi tähän mennessä pystyneet tavoittamaan heidät tehokkaasti. Tämä on tärkeää, jotta tartunta- ja altistumisketjut saadaan katkaistua, eikä virus pääse leviämään hallitsemattomasti väestössä, infektioylilääkäri Jennifer Sieberns Siun sotesta sanoo.

Siun sotesta todetaan, että uusien tartuntojen varmistuminen lähiviikkoina on todennäköistä altistuneiden suuren määrän takia.

- Vaikutukset myös ulottuvat laajalle maakunnassa, sillä altistuneita ja tartunnan saaneita on eri kunnista, Siun sote tiedottaa.

Siun soten omissa palveluissa henkilökunnan karanteenit ovat vaikuttaneet keskussairaalalla erityisesti fysio- ja toimintaterapiapalvelujen saatavuuteen. Lisäksi Työtanhuan toimintakeskus Kontiolahdella on suljettu loppuviikon ajaksi.

Lieksassa alkanut tartuntarypäs on selkeästi hiljentynyt. Lieksan kaupungin alueella voimassa ollut tiukennettu kasvomaskisuositus sekä kaupungin toimipaikkojen sulut päättyivät eilen.

Mahdollisia altistumisia on voinut tapahtua Bomban kylpylässä viime viikonloppuna lauantaipäivän ja sunnuntaiaamun aikana. Viikonloppuna kylpylässä asioineella henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Tartunta liittyy Joensuun ja keskussairaalan tartuntaketjuun.

Altistumisia on voinut tapahtua lauantaina 3.10. ravintola Trattoria Pielisessä klo 9.30–10 sekä 19.30–21 ja kylpylässä klo 16.30–18 välillä. Sunnuntaina 4.10. altistumisia on voinut tapahtua ravintola Trattoria Pielisessä aamiaisella klo 9.30–10 välillä. Samaan aikaan kylpylässä ja ravintolassa olleita kehotetaan seuraamaan oireitaan ja hakeutumaan tarvittaessa koronavirustestiin.

Lieksan ja Joensuun tartuntaryppäiden lisäksi Siun soten toiminta-alueella on viime viikkojen aikana todettu muutamia yksittäisiä koronavirustartuntoja. Altistuneet on kartoitettu ja heihin on oltu suoraan yhteydessä. Suurimmassa osassa tapauksista tartunnan alkuperä on pystytty jäljittämään.

– Koronavirustilanteessa tapahtuu tällä hetkellä todella nopeita muutoksia. Tällaisessa tilanteessa tärkeitä ovat paikalliset täsmätoimenpiteet tartuntojen ehkäisemiseksi. Tällainen on nyt esimerkiksi kasvomaskien käyttö Siun soten terveyspalveluissa, kertoo toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen Siun soten terveys- ja sairaanhoitopalveluista.

Kommentoi

Hae sivuilta