Julkaistu    |  Päivitetty 

Aila-myrsky on aiheuttanut sähkökatkoja maakunnan pohjoisosissa – voimakkaita puuskatuulia esiintyy todennäköisesti koko päivän ajan

Pohjoisesta lähestyvä syysmyrsky on aiheuttanut jo jonkin verran sähkövikoja PKS Sähkönsiirron verkkoalueen pohjoisosissa. Myrskyrintaman edetessä voimakkaita puuskatuulia odotetaan esiintyvän koko päivän ajan.

Sähkökatkoja on tällä hetkellä muun muassa Lieksan, Nurmeksen ja Juuan alueella. Asiakkaita vailla sähköä on tällä hetkellä noin 3 000.

PKS Sähkönsiirrosta kerrotaan, että illalla kello 20 aikoihin voimakkaampien tuulten jakso osuu maakunnan eteläosiin. Tuulet tyyntyvät yötä kohti mentäessä.

– Aila-myrsky on jo jonkin verran laantunut länsirannikon lukemista, eikä vastaavaa tuhoa näillä näkymin Pohjois-Karjalassa toivottavasti koeta. Olemme varautunut häiriönhoitoon koko kumppaniverkostonsa voimin. Tarkat vikapaikkatiedot auttavat ja nopeuttavat vikojen korjauksessa, käyttöpäällikkö Matti Pesonen kertoo.

Yhtiön ympäri vuorokauden toimivan vikapäivystyksen numero on 013 2663 900. Sähkönjakelun häiriöiden tilannetta voi seurata Katkot-palvelusta.

Kommentoi

Hae sivuilta