Julkaistu 

Kajastuksen edustusjoukkue valmistautuu uuteen kiekkokauteen

Kajastuksen edustusjoukkue valmistautuu uuteen kiekkokauteen Kuva: Marko Tuovinen

Kajastuksen edustusjoukkueen pelit III-divisioonassa alkavat näillä näkymin tässä kuussa.

Kontiolahtelaisen jääkiekkoseura Kajastuksen edustusjoukkueen pelikausi on käynnistynyt. Viime viikolla oli ensimmäiset kiekkotreenit kotihallilla, ja ensimmäinen peli päästään näillä näkymin pelaamaan 19. syyskuuta.

Joukkueen valmentaja Jarkko Leppänen kuvailee ensimmäisiä treenejä leppoisin mielin positiivisiksi.

– Ihan hyvin meni, vähän totuteltiin jäähän ja kiekkoon, siitä se lähtee.

Leppäsen mukaan tämän kauden joukkue on Kajastuksella aika hyvin kasassa.

– Runko on säilynyt viime vuodesta aika hyvin, mukana on muutamia uusia pelaajia ja mahdollisesti pari uutta olisi vielä tulossa mukaan.

Vaikka Kajastus onkin kontiolahtelainen joukkue, iso osa sen pelaajista on joensuussa asuvia.

– Yksi uusista pelaajista on ns. uusvanha pelaaja, seuran kasvatti. Hän on pelannut pari kautta Kiteellä ja tulossa takaisin kasvattajaseuraan, Leppänen mainitsee.

Kolmatta kautta kolmosessa

Kajastuksen edustusjoukkueelle alkava kausi on kolmas peräkkäinen III-divisioonassa. Sitä ennen se pelasi II-divarissa.

Tällä kaudella sarjassa pelaa yhdeksän joukkuetta. Vastaansa Kajastus saa joukkueet Iisalmesta, Rantasalmelta, Pieksämäeltä, Outokummusta, Polvijärveltä, Nurmeksesta, Lieksasta ja Joensuusta.

– Hyvillä mielin lähdetään uudelle kaudelle. Hyvä, että Outokumpuun tulee joukkue täksi kaudeksi, viime vuonna niillä ei ollut joukkuetta. Iisalmesta on myös uusi joukkue, Jarkko Leppänen kertoo.

Tällä kaudella sarjassa nähdään myös Kiekkokopla tai sen jäsenistöstä koottu joukkue. Leppänen kertoo, että viime vuonna kakkosdivarissa pelanneen Kiekkokoplan piti alun perin loppua, mutta he saivat viime metreillä porukan kasaan kolmosdivariin.

– Ennakkoon mietittynä se on ehkä kaikkein kovin vastus ensi talvena, hän pohtii.

Otteluohjelmaa ei ole vielä julkaistu, mutta näillä näkymin runkosarjassa tulee olemaan 20 peliä. Näistä noin puolet olisivat kotiotteluita – Kontiolahdella nähtävien pelien määrän ratkaisee myös mahdolliset pudotuspelit ja Kajastuksen sijoittuminen sarjassa.

Vain aika näyttää, jääkö sarja ennenaikaisesti jäähylle koronan vuoksi, vai saadaanko kaikki ottelut pelattua alusta loppuun.

– Toivon vaan, että ihmiset löytäisivät hallille ja tulisivat kannustamaan joukkuetta, Leppänen päättää.

Suvi Palosaari

Kommentoi

Hae sivuilta