Julkaistu 

Kontiolahden Soralaan avautui Pilke Luontopäiväkoti Kuura – ”Luonto-teema on toiminnan välineenä, ei vain retkikohteena”

Pilke luontopäiväkoti Kuura on rakennettu hirrestä Kontiolahden Soralan alueelle. Päiväkodissa on noin 700 neliömetriä huoneistoalaa. Kuva: Susanna Eriksson Pilke luontopäiväkoti Kuura on rakennettu hirrestä Kontiolahden Soralan alueelle. Päiväkodissa on noin 700 neliömetriä huoneistoalaa.

Kontiolahden Lehmoon rakentuvalle Soralan alueelle avautui viime viikon torstaina uusi päiväkoti, Pilke luontopäiväkoti Kuura.

Päiväkoti kuuluu yksityiseen Pilke-päiväkodit-ketjuun. Hoitopaikkoja maksimissaan 72 lapselle.

Päiväkodin luonto-teema otetaan huomioon jo toiminnan suunnittelussa.

– Lähdemme alusta asti aktiivisesti tutustumaan tähän ympäristöömme ja luontoon yhtenä toimitilana, päiväkodin johtaja Aleksi Ojala kertoo.

Päiväkoti toimii uudessa, noin 700 neliömetriä huoneistoalaa käsittävässä rakennuksessa. Päiväkodin rakentaminen alkoi viime keväänä ja se kesti vajaa puoli vuotta.

– Päiväkoti on rakennettu hirrestä, joten tulee luonto mukaan jo rakennusteknisestikin. Hirsi myös mahdollistaa puhtaan sisäilman ja hyvän akustiikan, Aleksi Ojala kertoo.

Tiloihin mahtuu muun muassa neljä toimintahuonetta, toimisto- ja keittiötilat sekä liikuntasali. Tiloja on yhteensä neljälle ryhmälle, joista kahdessa voi olla 12 alle 3-vuotiasta lasta ja kahdessa 21 yli 3-vuotiasta lasta. Jokaiseen niistä tarvitaan kolme varhaiskasvattajaa, jos ryhmät ovat täysiä. 

Kuurassa työskentelee Aleksi Ojalan lisäksi viisi varhaiskasvattajaa ja päiväkodin huoltaja. Varhaiskasvattajien määrä kasvaa seitsemään syksyllä loppujenkin lasten aloittaessa hoitonsa. Yksi varhaiskasvattajista on varhaiserityisopettaja.

Esikoulua Kuurassa ei toistaiseksi ole mahdollista käydä. Myöskään ilta- tai vuorohoitoa Kuurasta ei saa.

Lue lisää torstain 13.8. Pielisjokiseudusta.

Kommentoi

Hae sivuilta