Julkaistu    |  Päivitetty 

Stora Enso on hakenut ympäristöluvan muutosta tekstiilikuidun valmistamiseksi - liukosellun jatkojalostuspaikka silti avoin

Stora Enso on hakenut ympäristöluvan muutosta tekstiilikuidun valmistamiseksi - liukosellun jatkojalostuspaikka silti avoin Katariina Mustonen

Stora Enso on jättänyt toukokuussa aluehallintovirastolle hakemuksen Uimaharjun tehtaan ympäristöluvan olennaisesta muuttamisesta tekstiilikuidun valmistamiseksi.

Stora Enson Suomen mediasuhteiden johtaja Satu Härkönen sanoo, että kyseessä on Tree to Textile ab:n koetehdasta koskeva asia. TTT on Stora Enson, Ikean ja Hennes & Mauritzin omistama yhteisyritys, jossa kehitellään viskoosikatkokuidun valmistamista liukosellusta. Yhtiö aikoo perustaa pilottitehtaan Suomeen tai Ruotsiin.

Lupahakumenettelystä huolimatta uutta tietoa ei ole saatavilla TTT:n koelaitosta koskien. Ei ole varmuutta, koska yhtiö tekee päätöksen koetehtaansa sijainnista. 

– Näitä lupia haetaan varmuuden vuoksi, Härkönen kommentoi.

Stora Enson tehtailla hakemus on jätetty Suomessa Enocellille ja Etelä-Ruotsissa Nymöllan tehtaalle. Myös TTT:llä voi olla vastaavia muita hakemuksia meneillään Ruotsissa, mutta niiden lukumäärästä ei ole tietoa.

Lue koko juttu ja tilaa lehti - saat ensimmäisen kuukauden eurolla!

Kommentoi

Hae sivuilta