Julkaistu 

Marraskuussa Lehmossa tapahtunut tapon yritys siirtyy syyteharkintaan

Lehmossa marraskuun alussa tapahtunut tapon yritys siirtyy syyteharkintaan.

Poliisi sai lauantaina 2. marraskuuta iltapäivällä ilmoituksen pahoinpitelystä Sammonkadulla sijaitsevan kerrostalon piha-alueella. Tilanteessa oli osallisina kaksi miestä. Hieman myöhemmin poliisi sai tilanteen nähneiltä sivullisilta tiedon, että toista miehistä oli puukotettu.

Tapahtumapaikkatutkinnassa ja alustavissa puhutuksissa selvisi, että noin 35-vuotiaalla miehellä oli teräaseen aiheuttama vamma ylävartalossaan. Mies toimitettiin sairaalahoitoon.

Poliisi pysäytti tapahtumapaikalta poistuneen henkilöauton Vanhalta Nurmeksentieltä noin puolen tunnin kuluttua hätäkeskusilmoituksesta. Autossa olleet noin 30-vuotias mies ja yli 40-vuotias nainen otettiin kiinni. Molemmat kiinniotetut olivat lieksalaisia.

Esitutkinnassa selvisi, että miesten sovittu tapaaminen kerrostalon pihalla johti riitaan ja edelleen tappeluun, jonka yhteydessä lieksalaismiehen epäillään lyöneen teräaseella toista miestä. Tapausta on tutkittu sen osalta tapon yrityksenä, koska asianomistajalle aiheutui hengenvaarallinen vamma.

Lieksalaismies on ollut pidätettynä esitutkinnan aikana. Kiinniotettua naista ei epäillä rikoksesta.

35-vuotiasta miestä epäillään pahoinpitelystä. 30-vuotias mies sai tilanteessa vammoja kasvoihinsa.

Tapauksen esitutkinta on valmistunut, ja tapaus etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Kommentoi