Julkaistu    |  Päivitetty 

Uuno-myrsky riehui eilen illalla Ukkolassa – aiheutti sähkökatkoja monin paikoin

Eilinen myrsky kaatoi runsaasti puita muun muassa Ukkolassa. Kuva: PKS Sähkönsiirto Eilinen myrsky kaatoi runsaasti puita muun muassa Ukkolassa.

Eilen illalla Kajaanin suunnasta lähestyneen ukkosrintaman rajut tuulenpuuskat ja syöksyvirtaukset kaatoivat useita puita myös Uimaharjun ja Ukkolan alueella.

PKS Sähkönsiirto oy tiedottaa, että lukuisia sähkövikoja koettiin Valtimosta pohjoiseen päin, Lieksan ja Uimaharjun välillä sekä Nurmeksessa. Pahimmillaan sähköt olivat poikki kaikkiaan reilulla 3 000 heidän asiakkaallaan torstaina iltakymmenen aikaan. Tänä aamuna kello 9 sähköittä oli vielä noin 700 asiakasta.

Uuno-myrskyn seurauksena keskijännitelinjaa rikkoontui useasta paikasta useiden pylväsvälien matkalta ja myös muuntoasemia särkyi. Vikojen korjaus- ja rajaustöissä on ollut läpi yön noin 40 asentajaa ja koneurakoitsijaa. Aamulla töihin vaihdettiin levännyt miehistö.

- Viat arvioidaan saatavan korjatuiksi suurelta osin perjantain aikana. Keskijänniteverkon viat priorisoidaan ja korjataan ensin, jonka jälkeen työt painottuvat pienjänniteverkkoon. Kaikista vikapaikoista ja kaatuneista puista ei vielä ole välttämättä tietoa, joten niistä voi ilmoittaa vikapäivystykseen, yhtiö tiedottaa.

Johdoille kaatuneita tai kallistuneita puita ei saa mennä poistamaan omin voimin, vaan raivaus ja metsätyöt sähköverkossa ja niiden välittömässä läheisyydessä ovat turvallisuussyistä aina ammattilaisten työtä. Sähkönjakelua vaarantavista ja linjalle kallistuneista puista voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai soittamalla PKS:n vikapalveluun 013 2663 900.

Korjattu kello 11.06. myrskyn nimi Uuno-myrskyksi.

Kommentoi

Hae sivuilta