Julkaistu 

Suomen ampumahiihtomaajoukkue leirillä Kontiolahdella

Päävalmentaja Jonne Kähkönen Kontiolahdella. Kuva: Kontiolahti Biathlon Päävalmentaja Jonne Kähkönen Kontiolahdella.

Suomen ampumahiihtomaajoukkue Mari Ederiä lukuun ottamatta harjoittelee kesä-heinäkuussa kotimaassa. 

 Kontiolahdella ja Joensuun seudulla leireilevän ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentaja Jonne Kähkönen on tyytyväinen, että joukkue on päässyt tekemään kesäkaudelle kuuluvia harjoituksia.

 Korona on kuitenkin muuttanut maajoukkueen toimintaa aiempiin vuosiin verrattuna. Arkea värittää epätietoisuus siitä, mitä harjoitteluun liittyvää voi tehdä milläkin aikataululla.  

─ Seuraavien kuukausien osalta meillä on aika tarkkakin suunnitelma, ja kotimaata painotetaan tässä vaiheessa. Halutaan varmuus, että on turvallista lähteä matkustamaan ja urheilijoiden terveys on ilman muuta ykkösasia, Kähkönen sanoo.

Itävallassa asuvaa Mari Ederiä lukuun ottamatta maajoukkue tulee tämän hetken tiedon mukaan harjoittelemaan kesä-heinäkuussa Suomessa. Maajoukkue leireilee parhaillaan Pohjois-Karjalassa.

─ Täällä on hyviä harjoitteluolosuhteita. Joensuu ympäristöineen – Kontiolahdella maailmanluokan stadion – on meille iso plussa siinä, että pystymme tekemään ne asiat, mitä tässä vaiheessa kautta pitää pystyä tekemään, Kähkönen sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta