Julkaistu 

Phillips-Medisize valmistaa koronatestejä Kontiolahdella

Phillips-Medisize valmistaa koronatestejä Kontiolahdella Katariina Mustonen

Phillips-Medisizen tiedottaa, että se on aloittanut kuluvana keväänä Suomen tuotantolaitoksessaan Kontiolahdella Covid-29 -koronaviruksen testikasettien valmistuksen. Amerikkalaisen elektroniikkayhtiö Molexin omistaman yhtiön Suomen tuotantolaitoksessa tilauskanta on nousujohteinen.

– Kysyntämme on ollut vahvaa. Olemme aloittaneet Covid-19 -koronaviruksen sekä influenssaviruksia tunnistavan molekyylidiagnostisen testikasetin valmistamisen. Testilaitetuotantoa tehdään kolmessa vuorossa ja se työllistää toistaiseksi yhteensä parikymmentä henkeä, kertoo Kontiolahden tehtaan tehdaspäällikkö Perttu Huovinen.

– Asiakaskysyntämme on kokonaisuudessaan kehittynyt positiivisesti alkuvuoden aikana.

Huovinen sanoo, että osaava henkilöstö sekä tuotantoprosessin tehokkuus ovat tuoneet kilpailuetua, joilla tehdas on saanut vahvistettua tilausmääriä.

– Samoin maantieteellinen sijaintimme on ollut vallitsevan koronapandemian aikana etu.

Kontiolahden tehtaan muotnvalmistusosastolla ja Lammintien yksikössä aloitettiin viime vuonna merkittäviä investointeja, jotka jatkuvat myös tänä vuonna. Muotinvalmistusosaston investoinneilla varmistetaan yhtiön Euroopan ainoan muotinvalmistusyksikön strategisesti ja tuotannollisesti tärkeä asema myös tulevaisuudessa. Lammintien yksikköön kohdistuvilla tila- ja laiteinvestoinneilla mahdollistetaan tuotantokapasiteetin lisääminen nyt ja tulevaisuudessa.

Kommentoi

Hae sivuilta