Julkaistu 

Kotirannan allasosasto pystyy jatkamaan toimintaansa kaupungin tuen avulla – 1 299 ihmistä allekirjoitti vetoomuksen altaan puolesta

Tammi–maaliskuussa Kotirannan altaalla kävi yli tuhat uimaria ja vesijumppaajaa. Allasosasto suljettiin koronatilanteen takia 16. maaliskuuta, ja allas tyhjennettiin huhtikuun puolella, Enon Vanhusten Tuki ry:n toiminnanjohtaja Paula Hyytiäinen kertoo. Arkistokuva tammikuulta. Arkistokuva: Taru Tykkyläinen Tammi–maaliskuussa Kotirannan altaalla kävi yli tuhat uimaria ja vesijumppaajaa. Allasosasto suljettiin koronatilanteen takia 16. maaliskuuta, ja allas tyhjennettiin huhtikuun puolella, Enon Vanhusten Tuki ry:n toiminnanjohtaja Paula Hyytiäinen kertoo. Arkistokuva tammikuulta.

Joensuun kaupunginhallitus päätti maanantaina myöntää 30 000 euroa palvelutalo Kotirannan tiloissa Enossa sijaitsevan terapia-altaan käyttökustannuksiin.

– Nyt on tyytyväinen ja helpottunut olo. On hienoa, että tässä tilanteessa, joka maailmalla vallitsee, tapahtuu hyviäkin asioita, Enon Vanhusten Tuki ry:n toiminnanjohtaja Paula Hyytiäinen iloitsee.

Kuluvalle vuodelle myönnetty tuki tarkoittaa, että yhdistyksen ylläpitämä allasosasto avautuu jälleen, kunhan koronatilanne sen sallii.

– Nythän uimahallit saisivat aueta kesäkuun alussa, mutta meillä kun on muuten talo suljettuna edelleen, ei altaalle vielä pääse. Tavoitteena on, että allasosasto päästäisiin avaamaan syyskuussa.

Yhdistyksen rahoitushakemusta ryyditti myös 1 299 ihmisen allekirjoittama kuntalaisaloite, jossa toivottiin altaan rahoituksen järjestymistä. Kaupunginhallitus käsitteli sen hakemuksen yhteydessä.

– Viime kesänä kerätty aloitekin sen kertoo, kuinka tärkeä palvelu on enolaisille. Altaan kustannukset ovat yhdistykselle yksin kannettavaksi korkeat, joten kaupungin tuki on todella tarpeen, jotta palvelua pystytään jatkamaan, Hyytiäinen kiittelee.

Lue tarkemmin keskiviikon 20.5. Pielisjokiseudusta.

Kommentoi

Hae sivuilta