Julkaistu 

Lapset palaavat kouluihin 14. toukokuuta

Lapset palaavat kouluihin 14. toukokuuta Suvi Palosaari

Hallitus päätti keskiviikkona 29. huhtikuuta varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen rajoitteiden purkamisesta. Niinpä lähiopetukseen siirrytään 14. toukokuuta alkaen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ovat laatineet ohjeet järjestelyihin, joita noudattaen varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen voidaan palata. Tärkeintä on välttää tarpeettomia fyysisiä kontakteja ja järjestää opetustilat niin, että niissä on normaalia enemmän väljyyttä. Myös välitunnit ja kouluruokailu on järjestettävä oman luokan tai ryhmän kanssa. Isoja kokoontumisia, kuten kevätjuhlia, ei järjestetä. Myös henkilöstön tulee toimia saman lapsiryhmän kanssa ja hygieniaohjeita on noudatettava tarkasti. Yksityiskohtaisista järjestelyistä päättävät koulutuksen järjestäjät.

Päätös siirtyä lähiopetukseen tehtiin terveysviranomaisten arvion pohjalta. Kansainväliset ja kotimaiset kokemukset ovat osoittaneet, että lasten rooli koronavirustartuntojen levittäjinä ei ole samankaltainen kuin aikuisilla. Lapset eivät juurikaan ole tartunnan lähteitä. Nykytiedon perusteella koulujen avaaminen on tällöin turvallista sekä oppilaille että henkilökunnalle.

Kommentoi

Hae sivuilta