Julkaistu 

Kontiolahden kunnanhallitukselle esitetään yt-neuvotteluiden käynnistämistä

Maanantaina kokoontuvalle Kontiolahden kunnanhallitukselle esitetään yhteistoimintamenettelyn aloittamista.

Kunta tiedottaa näkemyksen yt-menettelyn käynnistämisestä olleen kuntatyönantajan ja ammattijärjestöjen yhteinen. Samalla jatketaan korvaavien työtehtävien etsimistä yhdessä henkilöstön kanssa.

- Ensisijaisena tavoitteena on löytää kaikille korvaavaa työtä, ja lomautuksiin turvaudutaan vasta viimesijaisena keinona, kunnan tiedotteessa todetaan.

Työnantaja ja ammattijärjestöt ovat yhteisesti todenneet, että korvaavia tehtäviä ei kuitenkaan todennäköisesti löydetä kaikille.

- Yhteistoimintamenettelyllä varaudutaan tilanteen pitkittymiseen ja turvataan henkilöstön oikeusturva poikkeusolojen aikana.

Kunta on ottamassa henkilöstölle käyttöön yhteistä alustaa, jonne voi ilmoittaa ideoita uusista työtehtävistä ja erityisosaamisestaan.

- Tavoitteena on luoda tehtäviä, joista lapset, nuoret, perheet ja ikäihmiset hyötyvät. Tästä yksi esimerkki on tällä viikolla muovattu vapaaehtoistyön koordinaattorin tehtävä, jonka avulla autetaan ikäihmisiä ja riskiryhmään kuuluvia.

Aiemman arvion mukaan kunnan noin 650 työntekijästä 15 prosentilla nykyiset työt joko vähenevät tai keskeytyvät kokonaan.

Kommentoi

Hae sivuilta