Julkaistu    |  Päivitetty 

Valtioneuvosto: päätös 1.-3.-luokkalaisten kouluunmenosta muuttunut

Hallituksen aiempi linjaus siitä, että vain kriittisillä aloilla työskentelevien vanhempien 1.-3. -luokkalaiset lapset voivat osallistua lähiopetukseen, on muuttunut. Uusimman linjauksen mukaan kaikki 1.-3. -luokkalaiset lapset voisivat osallistua lähiopetukseen, jos niin haluavat. Tästä huolimatta etäopetusta suositellaan.

Ensi viikosta lähtien kaikki peruskoulun 1.-3. -luokkien oppilaat voivat saada tarvittaessa opetusta lähiopetuksena omassa koulussaan. Kouluun ei ole kuitenkaan linjaukseen tehdyn tarkennuksen jälkeenkään pakko mennä, baan myös 1.-3. -luokkalaisia suositellaan vahvast osallistumaan opetukseen etäopetuksen välityksellä, mikäli mahdollista.

Valtioneuvostoon tiedottanut, että  linjausta päädyttiin tarkentamaan, koska kriittisten alojen määritelmä on herättänyt hämmennystä ja vaihtelevia tulkintoja perusopetuksen järjestäjissä. Muutoksella lisätään oppilaiden yhdenvertaista oikeutta saada tarvittaessa perusopetuslain mukaista lähiopetusta.

Kontiolahden osalta muutos tarkoittaa sitä, että huoltajien on ilmoitettava lapsensa kontaktiopetukseen osallistumisesta Wilmassa viimeistään maanantaina 23. maaliskuuta kello 10 mennessä. Jos oppilaan tilanne ei muutu, ei ilmoitusta tarvitse tehdä.

Kontiolahdella koulukuljetukset ajetaan maanantaina vain supistetun reitistön mukaisesti. Mahdolliset uudet kontaktiopetukseen osallistuvat oppilaat tulevat maanantaina kouluun omin voimin tai huoltajien päättämällä tavalla. Tarvittavat iltapäiväkerhopalvelut järjestyvät tiistaista 24. maaliskuuta oppilaille, joilla on kerhopaikkapäätös.

Kontaktiopetukseen ilmoitettujen lasten osalta Kontiolahden kunta toivoo, että huoltajat sitoutuvat päätökseen, ja ilmoitetut lapset tulevat säännöllisesti heille varattuun lähiopetukseen.

Muuttuneesta tilanteesta huolimatta Kontiolahden kunta suosittelee vahvasti, että lapset osallistuisivat etäopetukseen kotoa käsin, jos siihen on mahdollisuus.

 

* Päivitetty klo 16.55, lisätty tietoa Kontiolahtea koskien.

Kommentoi

Hae sivuilta