Julkaistu 

PKO: edustajiston vaalit päätökseen

Osuuskaupan edustajiston vaalit ovat päättyneet. Vaalien äänestysaktiivisuus nousi Pohjois-Karjalan Osuuskaupan toimialueella peräti 42,6 prosenttiin, mikä on enemmän kuin vuoden 2019 eurovaaleissa Savo-Karjalassa.

PKO:n edustajistoon valittiin yhteensä 50 henkilöä, joista 29 oli naisia ja 21 miehiä. Aiemmin PKO:n edustajistossa toimineista ehdolla oli 35 henkilöä, joista uudelleen valittiin 16. Uusia edustajiston jäseniä valittiin 34.
Edustajistoon tulivat valituiksi enosta Markku Koistinen, Enon kappalainen, Jouko Puhakka, maaseutuyrittäjä ja eläkeläinen sekä Margareetta Räty, toiminnanjohtaja. Kontiolahdelta edustajistoon äänestettiin Jenni Toppi, talouspäällikkö, Anne Romppanen, laboratoriohoitaja ja opiskelija ja Tiina Nesterinen, puutarhuri, erä- ja luonto-opas.

Edustajisto käyttää PKO:n hallinnossa ylintä päätösvaltaa ja sille kuuluvia asioita ovat esimerkiksi tilinpäätöksen vahvistaminen, osuuskaupan voitonjaosta päättäminen ja hallintoneuvoston valinta. Lisäksi edustajisto toimii näköalapaikkana osuuskaupan toimintaan sekä muodostaa tärkeän keskustelufoorumin osuuskaupan toimivan johdon ja omistajien välille.

Kommentoi

Hae sivuilta