Julkaistu 

Laajoja muutoksia Joensuun kaupungin toiminnoissa

Vaikka iso nippu Joensuun palveluista on nyt poissa käytöstä, ulkoliikuntapaikat ovat silti käytettävissä. Arkistokuva: Kimmo Kirves Vaikka iso nippu Joensuun palveluista on nyt poissa käytöstä, ulkoliikuntapaikat ovat silti käytettävissä.

Joensuun kaupunginhallitus kokoontuu maanantaina 23. maaliskuuta keskustelemaan muun muassa koronavirusepidemian laajentumisen rajaamiseksi tehtäviä ratkaisuja. Koska koronavirustilanteen kehittymisestä tulee uutta tietoa lähes tunneittain, päätöksiä kaupungin toimintojen rajoittamisesta ja muista epidemiatilanteen hoitamiseksi tarpeellisista toimenpiteistä voidaan joutua tekemään hyvin nopeasti.

Valmistelut palvelujen, talouden ja menojen sopeuttamiseksi aloitetaan jo rajattujen palvelujen vuoksi. 13. huhtikuuta saakka Joensuussa on keskeytetty ja suljettu kaupunginorkesterin toiminta, seutuopisto, taidemuseo Onni ja Pohjois-Karjalan museo Hilma, Mukulakatu, kaikki Joensuun kirjastot, omatoimikirjastot ja kirjastoauto, yleinen kulttuurityö ja lastenkulttuurityö, nuorisotilat, Sinkkolan toiminta, sisäliikuntapaikat ja urheiluakatemian toiminta. Lisäksi konservatorion opetus siirtyy etäopetukseen.

Nuorisotoimen kesän leiri- ja retkitoiminnasta päätetään myöhemmin.

Aivan koko kaupunki ei sentään ole suljettuna. Ulkoliikuntapaikat ovat käytössä normaalisti. Kaupungin palvelupisteet ovat auki asiakkaille pois lukien Joensuun Veden asiakaspalvelu, jossa asiakaspalvelu hoidetaan puhelimitse ja sähköisesti. Aukioloaikoja ja asiakasmääriä voidaan joutua rajoittamaan. Myös kokoustilojen käyttöä palvelupisteiden yhteydessä rajoitetaan.

Kaupungin linjaus varhaiskasvatuksen osalta on se, että niille perheille, joiden lapset ovat yhtäjaksoisesti poissa hoidosta hallituksen ilmoittaman poikkeusaikana, kaupunki tarjoaa poissaoloajalta täyden maksuhyvityksen. Avoimen varhaiskasvatuksen toiminta on keskeytetty 13.4. saakka, ja tältä ajalta ei peritä asiakasmaksua.

Koska aluehallintovirasto on kieltänyt yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja kokoukset, kaupunki peruuttaa kaikki sen tiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet toukokuun loppuun saakka ja Joensuun kaupungin tilat eivät ole käytössä yleisötilaisuuksia varten. Myös Suomen Suven avaus on peruttu tämän vuoden osalta.

Kaupungin kesätyöpaikkahaku on käynnissä maaliskuun loppuun asti ja kampanja jatkuu toistaiseksi normaalisti. Työharjoittelijoiden harjoittelujaksoja sen sijaan kaupunki rajoittaa, eikä ota henkilöitä toistaiseksi kuntouttavaan työtoimintaan. Kaupunki peruuttaa henkilöstölle suunnatut koulutukset toukokuun loppuun saakka.

Kaupungin konsernipalvelut, kuten talous-, hallinto- ja henkilöstöpalvelut keskittyvät hoitamaan kriittisimmät palvelut. Kaupunginhallituksen, -valtuuston ja muiden toimielinten kokousten järjestämistapoihin ja ajankohtiin voi tulla muutoksia.

19. maaliskuuta kaupungin valmiusjohtoryhmä teki linjauksen, että opettajat siirtyvät pääsääntöisesti etätyöhön 23. maaliskuuta alkaen. Opettajat edelleen vastaavat opetuksesta ja oppimisen arvioinnista. Kouluruokailua ei etäopetuksessa oleville järjestetä, ja sillä halutaan rajoittaa lähikontakteja.

Kommentoi

Hae sivuilta