Julkaistu 

Islabin näytteenottopisteisiin ei kipeänä

ISLAB tiedottaa, että sen näytteenoton odotusajat voivat venyä kaikissa näytteenottopisteissä koronatilanteen vuoksi. Näytteenottoon pyydetään varaamaan aika, ja saapumaan näytteenottoon varatulle ajalle niissäkin näytteenottopisteissä, joissa ajanvaraus ei vielä ole pakollinen.

ISLAB pyytää myös välttämään asiointia näytteenotossa, jos henkilöllä on hengitystieinfektion oireita, kuten yskää, nuhaa ja kuumetta. Tällaisissa tilanteissa voi näytteenottoa siirtää myöhemmäksi ja ehkäistä virusten leviämistä. Jos vointi on sellainen, että kotona ei pärjää hengitystieinfektion kotihoito-ohjeilla, tulee ottaa yhteyttä terveydenhuollon päivystysapuun tai omaan hoitoyksikköön lisäohjeiden saamiseksi.

Jos henkilö kuuluu riskiryhmään ja on epävarma, voiko näytteenotossa käydä turvallisesti, kannattaa olla yhteydessä omaan hoitoyksikköön. He arvioivat, voiko näytteenottoon mennä, voiko sitä siirtää tai hoitaa näytteenoton jollain muulla tapaa. Riski infektion saamiselle on pienempi niissä näytteenottopisteissä, joissa on pakollinen ajanvaraus.

Koronavirusepäilyissä tulee ottaa yhteys Siun soteen.

Kommentoi

Hae sivuilta