Julkaistu 

Kontiolahden kunta ryhtyy hallituksen linjausten mukaisiin poikkeustoimiin – huoltajille tiedotetaan tarkemmin Wilman ja Daisyn kautta

Kontiolahden koulut suljetaan huomisesta keskiviikosta alkaen ja oppilaat siirtyvät etäopetukseen. Ylioppilaskirjoitukset suoritetaan tiivistetyssä aikataulussa kuluvan viikon aikana. Arkistokuva: Piia Juntunen Kontiolahden koulut suljetaan huomisesta keskiviikosta alkaen ja oppilaat siirtyvät etäopetukseen. Ylioppilaskirjoitukset suoritetaan tiivistetyssä aikataulussa kuluvan viikon aikana.

Kontiolahden kunta tiedottaa, että hallituksen eilisten linjausten mukaisesti kunnan alakoulut, yläkoulu ja lukio suljetaan huomisesta keskiviikosta alkaen 13.4. saakka. Lähiopetus keskeytetään ja opetus järjestetään poikkeusjärjestelyin.

– Kouluissa tehdään tarvittavat päätökset oppilaskohtaisista erityisjärjestelyistä, kunnasta kerrotaan.

Hallituksen linjauksen mukaisesti myös Kontiolahdella järjestetään lähiopetuksena kouluissa esiopetus sekä 1.-3. luokkalaisten lähiopetus niille lapsille, joiden vanhemmat työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Asiasta tiedotetaan oppilaiden huoltajia Wilman kautta. Poikkeuksena järjestetään myös erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville.

Suositus on sekä koulun oppilaiden että varhaiskasvatuksen piirissä olevien lasten osalta, että lapsi jää kotiin, jos siihen vain on mahdollisuus. Varhaiskasvatuksen yksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa, jotta voidaan turvata yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön työssäkäynti. Varhaiskasvatuksen järjestelyistä ilmoitetaan vanhemmille Daisyn kautta.

Kirjastot ja kirjastoautot, liikunta- ja kuntosalit, nuorisotilat, kerho- ja kokoontumistilat sekä kulttuuritilat suljetaan keskiviikosta alkaen toistaiseksi. Myös kunnan virastotalot ovat suljettuina. Asiointia hoidetaan puhelimitse ja sähköpostitse, ja tapaamisista tulee sopia ennakkoon.

Kaikki kunnan järjestämät ja kunnan tiloissa järjestettävät tapahtumat on toistaiseksi peruttu. Kuntouttavan työtoiminnan toiminnot keskeytetään ja seudullista joukkoliikennettä sopeutetaan.

– Kontiolahden kunta toivoo kaikille asukkaille malttia ja rauhallisuutta. Kontiolahden kunta seuraa tilanteen kehittymistä tarkasti. Kannattaa välttää turhaa liikkumista, huolehtia käsihygieniasta sekä omasta ja läheisten terveydestä, tiedotteessa todetaan.

Kommentoi

Hae sivuilta