Julkaistu 

Ampumahiihdon maailmancup Kontiolahdella: kisat käydään ilman yleisöä

Suomen Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki (vas.), Kontiolahden ah-kilpailujen johtaja Tomi-Pekka Riihivuori ja Ampumahiihtoliiton toiminnanjohtaja Tapio Pukki olivat mediatilaisuudessa pahoillaan koronaviruksen aiheuttamista kisamuutoksista. Suvi Palosaari Suomen Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki (vas.), Kontiolahden ah-kilpailujen johtaja Tomi-Pekka Riihivuori ja Ampumahiihtoliiton toiminnanjohtaja Tapio Pukki olivat mediatilaisuudessa pahoillaan koronaviruksen aiheuttamista kisamuutoksista.

Suomen hallitus ilmoitti tänään 12. maaliskuuta, että se suosittelee yli 500 henkilön yleisötilaisuuksien peruuttamista. Aluehallintoviraston ja kisajärjestäjien keskustelun myötä kisat yleisön osalta on peruttu. Kisapaikalle pääsevät vain ne, joilla on olennainen rooli ovat kilpailun läpiviemisen kannalta. Toimenpiteillä pyritään estämään koronaviruksen leviämistä.

Iltapäivän tiedotustilaisuudessa kilpailunjohtaja Tomi-Pekka Riihivuori pahoitteli poikkeuksellista tilannetta.

- Viimeisen kahden viikon aikana olemme varautuneet asiaan. Tilanne on muuttunut joka päivä Euroopassa, myös Suomessa. Odotamme lisätietoa viikonlopulle, siihen saakka Kontiolahden Urheilijat jatkaa kisojen järjestämistä.

Yleisön lisäksi myöskään mediaväkeä, lukuun ottamatta televisiohenkilökuntaa, ei päästetä alueelle.

- Suunnitelman mukaan huomenna pääsee kisa-alueelle vain ja ainoastaan minimimäärä ihmisiä. Ei yleisöä eikä mediaa, joka ei suoranaisesti liity kisoihin. Odotamme avilta lisätietoja. Tämän hetken tilanteen mukaan kisat pidetään kuten on suunniteltu, Riihivuori kommentoi.

Kaikki ylimääräinen kulkeminen kisa-alueella on siis jatkossa rajoitettu. Huoltohenkilöstö ohjeistetaan alueella liikkumisesta ja ravintolapalveluita vähennetään ja poistetaan. Pääsyy sulkea kaikki ylimääräinen alueelta on turvata varsinaisen kilpailun järjestäminen.

Riihivuori totesi, että KontU on hyvin kokenut kisajärjestäjä, ja kokemusta on myös pienten kisojen järjestämisestä.

- Järjestämme 20–25 kisaa vuodessa.

KontU on käynyt neuvotteluja kisaorganisaatio IBU:n, mitkä ovat vaatimukset, jotta kisat saadaan pidettyä. Olennaista kisojen kannalta on hallituksen määrittelemä luku 500 henkilöstä, ja se, että kilpailujen vaatimukset toteutuvat niissä puitteissa.

Tomi-Pekka Riihivuori myönsi tilaisuudessa, että päätös oli kisajärjestäjälle raskas.

- Asia on raskas, mutta terveysasioiden edelle ei mene mikään. Tilannetta on seurattu jatkuvasti ja säännöllisesti.

- Mitä tulee talouteen, katsotaan ensin, miten voimme pitää kisat.

Torstaina kisoihin oli arviolta myyty 2 000 lippua. Kisajärjestäjät selvittelevät jo ostettujen lippujen palautukseen liittyviä käytäntöjä ja tiedottavat asiasta viimeistään ensi viikon loppuun mennessä.

 

Suvi Palosaari

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta