Julkaistu 

Prisman murtovarkaus: poliisi kaipaa havaintoja

Valvontakameran kuva tekijästä Kontiolahden ST1-huoltoasemalla 9. maaliskuuta. Valvontakameran kuva tekijästä Kontiolahden ST1-huoltoasemalla 9. maaliskuuta.

Prismaan murtautuneita etsitään nyt Uimaharjun suunnalta.

Joensuun Prismaan murtauduttiin tiistaina 10. maaliskuuta aamuyöstä. Poliisin tutkimuksissa vahvistui, että kaksi epäiltyä tekijää saivat Prismalta saaliikseen tabletteja, matkapuhelimia ja älykelloja huomattavan määrän, jopa kymmenien tuhansien eurojen arvosta.

Epäillyillä oli käytössään farmarimallinen sininen Skoda Fabia -merkkinen henkilöauto. Poliisin käsityksen mukaan epäillyt viettivät aikaa Kontiolahden kirkonkylän alueella maanantain 9. maaliskuuta aikana. Epäillyt olivat tankanneet ilmeisesti auton käteisellä Kontiolahden Kuutostien varrella sijaitsevalla ST1-huoltoasemalla 9. maaliskuuta kello 17.30, ja ajoneuvon rekisterinumero oli peitettynä.

Sinisestä Skoda Fabian näköisestä autosta saatiin silminnäkijähavainto Enon Paukkajan kohdalla 10. maaliskuuta kello 4.15 aikoihin. Auto oli ohittanut silminnäkijän huomattavan kovaa vauhtia, ja oli jatkanut matkaansa Uimaharjun suuntaan. Matka Joensuun Prismalta Paukkajalle ja ajankohta huomioiden on syytä olettaa, että silminnäkijä oli tehnyt havainnon juuri Prisman murron tekijöiden autosta.

Tekotapa huomioiden on todennäköistä, että Joensuun Prisman murron tekijät ovat tiedustelleet murtokohdetta etukäteen ja suunnitelleet tekonsa huolellisesti. Tämän vuoksi on mahdollista, että tekijät ovat majoittuneet Joensuun seudulla ennen tekoa. Poliisi käy parhaillaan läpi majoitusliikkeitä.

Majoittuminen on voinut tapahtua myös yksityisten majoituksessa, esimerkiksi vuokramökeillä. Tämän vuoksi poliisi pyytää majoitusliikkeitä ja yksityisiä vuokranantajia ilmoittamaan poliisille, mikäli viimeisen viikon sisään heillä on ollut majoittuneena henkilöitä, jotka ovat olleet liikkeellä sinisellä Skoda Fabia-merkkisellä farmariautolla.

Havainnot voi ilmoittaa asiaa tutkivan rikospoliisin numeroon 029 545 5268, sähköpostiosoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai virka-aikana poliisipäivystykseen numeroon 0295 415 455. Myös muut havainnot teosta ja tekijöiden käyttämästä autosta ovat edelleen tervetulleita.

 

Kommentoi

Hae sivuilta