Julkaistu 

Korona-virus: paluu Kiinaan viivästyy

Suikkari kiinalaisen yliopiston kampuksella. Veera Suikkarin kuva-arkisto Suikkari kiinalaisen yliopiston kampuksella.

Kiinassa valloillaan oleva koronavirus tekee enolaislähtöisen Veera Suikkarin töihin paluusta epävarmaa.

Pekingissä työskentelevä suomen kielen opettaja Suikkari lomailee Suomessa, mutta Kiinan Wuhanista vuoden vaihteessa levinnyt koronavirus on toistaiseksi estänyt Suikkarin paluun töihin.

Kun Suikkari tuli lukukausien välissä lomailemaan Suomeen tammikuun alussa, vain hetkeä myöhemmin Kiinan Wuhanista leviämään lähtenyt koronavirus nousi kansainvälisen median huomioon. Finnair ilmoitti peruvansa kaikki lentonsa Manner-Kiinaan ainakin maaliskuun loppuun saakka. Vaikka Pekingissä koronaviruksen leviäminen on väkimäärään suhteutettuna ollut vähäistä, kaupungissa toimenpiteet ovat kiristyneet. Kuten monet Kiinan yhteiskuntatoiminnoista, myös Suikkarin työpaikka Pekingissä sijaitsevassa yliopistossa on laittanut viruksen takia lapun luukulle.

– Toimet vaikuttavat tosi rankoilta – tai tehokkailta. Seuraan chatistä, mitä opiskelijat kirjoittavat siitä. Meidän lukuvuoden alkua on lykätty vappuun, opiskelijat eivät saa palata kampukselle. Minun ystäväni ja tosi monet kollegani jäivät sinne kampukselle, se on monien koti. Kaikki opiskelijat ovat omissa kotikaupungeissaan.

Tällä hetkellä Suikkarin paluu Kiinaan on epävarmaa. Hän odottaa uutisia yliopistolta.

– On semmoinen olo, että haluaisin sinne heti takaisin, Suikkari sanoo.

Tommi Sorsa

Lue lisää Suikkarin työstä Pekingissä Pielisjokiseudusta 20.2.2020.

 

Kommentoi

Hae sivuilta