Julkaistu 

Hydrokopteri pelasti kelkkailijoita Höytiäisellä

Höytiäisellä tapahtui kaksi ihmisen pelastustehtävää lähes samanaikaisesti tiistaina 11. helmikuuta.

Molemmissa tilanteissa pelastuslaitoksen hydrokopteri oli merkittävässä roolissa pelastustehtävän suorittamisessa. Syksystä 2019 hydrokopterilla on suoritettu virka-apu, avunanto- ja pelastustehtäviä jo seitsemän kertaa, esimerkiksi Pieliseen marraskuussa hukkuneen etsintä ja sukellus, sekä tiistaina Höytiäiseltä pelastetut kelkkailijat.

Tiistain ensimmäisessä onnettomuudessa moottorikelkka upposi jäällä olevaan sohjoon penkkiään myöten Höytiäisellä Laitasaaren lähellä. Kelkkailija oli liikkeellä yksin ja säilyi vahingoittumattomana onnettomuudesta. Pelastushenkilöstö kuljetti hydrokopterilla kelkkailijan Kontiolahden satamaan.

Toisessa, noin kolme minuuttia edellistä hälytysilmoitusta myöhemmin saadussa tehtävässä, oli vastaavat hälytystiedot, mutta sijainti Höytiäisellä Varparannan seudulla. Ilmoituksen mukaan yksi kelkkailija oli jumissa sohjossa. Tämäkin kelkkailija tarvitsi apua päästäkseen lähimpään rantaan, jonne pelastushenkilöstö kuljetti hänet hydrokopterilla.

Onnettomuuspaikkojen etäisyys toisistaan oli noin viisi kilometriä, mutta alkuvaiheessa samalle järvelle samanaikaisesti osuneet tehtävät aiheuttivat hämmennystä pelastushenkilöstössä. Pohjois-Karjalan pelastuslaitos muistuttaa, että kohteen sijaintitieto on kaikissa hälytystehtävissä tärkeä tieto, jotta apu pääsee nopeasti ja nopeinta reittiä perille. Yksi keino on käyttää 112-sovellusta.
Pelastuslaitokselta huomautetaan, että tällä hetkellä moottorikelkoilla ja mönkijöillä ei ole asiaa jääalueille.

Kommentoi

Hae sivuilta