Julkaistu 

Kontiolahden abit juhlivat penkkariajelulla – katso kuvagalleria

Penkkarihumua Kontiolahdella. Susanna Eriksson Penkkarihumua Kontiolahdella.

Kontiolahden lukion abiturientit juhlivat tänään 6. helmikuuta lukuloman alkamista penkkariajeluilla. Tänä vuonna ajelut järjestetään ensimmäistä kertaa valtakunnan lukiossa eri aikoihin.

Kontiolahden lukion pihassa kävi 6. helmikuuta monenlaisiin pukuihin sonnustautuneiden abien kuhina, kun oppilaat alkoivat järjestäytyä kuorma-autojen kyytiin. Tämänvuotisten 70 abin joukosta löytyi muun muassa nalle, hiihtäjä, Pahatar, merirosvo, nunna ja palomies.

– Tyttöystävä sanoi, että jos laittaisin tämän, ja hän sitten meikkaa minut, nunnapukuun sonnustautunut Luukas Laitinen virnisti.

Penkkariajelu tarkoittaa abeille opetuksen loppumista ja lukulomalla ylioppilaskokeisiin valmistautumista.

– Kun ihan pienestä pitäen on katsonut penkkariajeluita, niin kyllähän sitä on odottanut, että pääsee itse tuonne kyytiin, Otto Gröhn kertoi.

– Ihan mukava päästä vähän virallisemmin pois koulusta, Aaro Tattari lisäsi.

 

”Olisi ollut outoa tulla takaisin”

Aiemmin penkkarit on järjestetty vieraiden kielten kuunteluiden jälkeen helmikuun puolivälissä, mutta ylioppilaskirjoitusten uudistumisen myötä kuunteluita ei enää järjestetä. Niinpä tänä vuonna ensimmäistä kertaa penkkariajeluita ei välttämättä järjestetä koko maassa samana päivänä.

Kontiolahden lukion rehtori Ilpo Saarelainen kertoi, että heillä helmikuun alku oli luonnollisin valinta penkkaripäivälle.

– Kolmas jakso päättyi tiistaina, joten on luonnollista pitää penkkarit saman tien jakson päätyttyä, hän kertoi.

Abeja ajeluajankohdan siirtyminen ei vaikuttanut haittaavan.

– Olisi se ollut vähän outoa olla viikko poissa ja tulla takaisin penkkareita varten, Joona Kettunen pohti.

 

Vanhatkin viikkoa aiemmin

Abien siirtyessä lukulomalle lukion 2.-luokkalaisista tulee koulun vanhimpia, mitä juhlistetaan vanhojen tansseilla. Nyt monessa koulussa onkin jouduttu miettimään penkkariajankohdan ohella, siirretäänkö myös vanhojen tanssit viikkoa aiemmaksi.

Kontiolahdella päätettiin järjestää tanssit heti penkkariajelun jälkeisenä perjantaina. Saarelainen kertoo, että lukion 2.-luokkalaiset ovat perinteisesti lähteneet tanssien jälkeen juhlimaan Kuopion Rauhalahteen, ja tänä vuonna jatkot järjestetään ainoastaan perjantaina.

– Meillä oppilaat halusivat sinne tänäkin vuonna, joten sen vuoksi vanhojen tanssien ajankohta siirrettiin penkkarien jälkeiseen perjantaihin, hän selvensi.

 

Susanna Eriksson

Kommentoi

Hae sivuilta