Julkaistu 

Enon jäähalliyhtiön purkaminen on selvityksen alla – hallista kenties kaupungin liikuntapaikka

Seppo Eskelinen (vas.) ja Jukka Hirvonen tutustuvat Enon jäähallin konetiloihin hallityöntekijä Esko Laakkosen opastuksella. Suvi Palosaari Seppo Eskelinen (vas.) ja Jukka Hirvonen tutustuvat Enon jäähallin konetiloihin hallityöntekijä Esko Laakkosen opastuksella.

Enon jäähalliyhtiön ja jäähallin toiminnan jatkoa on alettu pohtia Joensuun kaupunginhallituksen omistajaohjausjaostossa. Kaupunki on Kiinteistö oy Enon jäähallin enemmistöomistaja.

Omistajaohjausjaoston puheenjohtaja Seppo Eskelinen myöntää, että halliyhtiö on kitkutellut jo vuosia, ja kaupungilta rahoitusta on annettu laskupinon kuittaamiseen.

– Tässä järkevää olisi se, että yhtiö purettaisiin ja tämä tulisi kaupungin normaaliksi liikuntapaikaksi. Se on polku, mitä lähdetään tässä menemään, Eskelinen kertoo.

Hidasteina yhtiön purulle voivat olla halliyhtiön useat omistajat, joita ovat esimerkiksi Osuuspankki, useat vakuutusyhtiöt ja Kontiolahden Kajastus.

– Kaupungin lakimiehelle on kai annettu tehtäväksi selvittää, miten yhtiö purettaisiin, Eskelinen ounastelee.

Hän kertoo, että kun omistajaohjausjaosto rahoitti loppuvuonna jäähalliyhtiötä, sovittiin samalla, että kevään aikana tehdään tilanteesta selvitys.

– Sen jälkeen on ohi pöytäkirjojen juteltu, että miten yhtiö saataisiin purettua ja halli kaupungin omaksi liikuntapaikaksi. Samaan aikaan tietysti selvitetään hallin kunto. Tarkoituksena on, että helmikuun aikana tehtäisiin tähän pohjatyö, sitten vain tehtäisiin päätöksiä ja syksyllä asiat olisivat toisessa reilassa ja jäähallilla vähän pidemmät näkymät.

Hidasteina yhtiön purulle voivat olla halliyhtiön useat omistajat, joita ovat esimerkiksi Osuuspankki, useat vakuutusyhtiöt ja Kontiolahden Kajastus.

Nykyisellään jäähallin kulut ovat noin 30 000 euroa vuodessa, josta noin puolet menee sähköön. Jäähalliyhtiöllä on velkaa noin 15 000 euroa. Velkarahalla jäähalliin on uusittu katto.

 

Suvi Palosaari

Lue lisää Pielisjokiseudusta to 6.2.2020

Kommentoi

Hae sivuilta