Julkaistu 

Siun soten yt-neuvotteluiden tuloksena noin 60 työntekijää irtisanotaan – lomautuksia ei ole luvassa

Marraskuussa alkaneet Siun soten yt-neuvottelut koskivat koko henkilöstöä, myös pelastuslaitoksen henkilökuntaa, eli yhteensä noin 8 000 työntekijää. Arkistokuva: Marjut Söder Marraskuussa alkaneet Siun soten yt-neuvottelut koskivat koko henkilöstöä, myös pelastuslaitoksen henkilökuntaa, eli yhteensä noin 8 000 työntekijää.

Siun soten yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen tuloksena noin 60 henkilön työ- tai virkasuhde on päättymässä irtisanomiseen. Näistä henkilöistä parillekymmenelle on jo nyt tiedossa toinen tehtävä kuntayhtymän palveluksessa.

Neuvottelutuloksessa 37 prosenttia esitetyistä säästötoimista kohdistuu henkilöstökuluihin, mikä vastaa 150 henkilötyövuotta. Lisäksi noin 50 tehtävää tai virkaa poistuu eläköitymisen myötä ja määräaikaisen työvoiman käyttö vähenee 40 työntekijällä.

Siun sotelta kerrotaan irtisanomisten kohdistuvan pääosin muuhun kuin välitöntä asiakas- ja potilastyötä tekevään henkilöstöön.

– Yhteistoimintaneuvottelut ovat raskas prosessi ja aina toivoisi, ettei irtisanomisiin tarvitsisi lähteä. Tyytyväinen olen siihen, että lomautuksilta vältyttiin ja henkilöstösäästöjen tarve jäi arvioitua pienemmäksi, Siun soten toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen toteaa.

Neuvottelujen tavoitteena oli sopia toimenpiteistä, joilla kuntayhtymässä saavutetaan noin 20 miljoonan euron pysyvät säästöt kuluvan vuoden aikana. Asetettu neuvottelutavoite saavutettiin.

Neuvottelutuloksen hyväksymisestä päättää kuntayhtymän hallitus kokouksessaan 31. tammikuuta.

Kommentoi

Hae sivuilta