Julkaistu    |  Päivitetty 

Kaisa Mäkäräinen yhteislähdön voittoon Oberhofissa

Lauantaina 37-vuotta täyttänyt KontU:n Kaisa Mäkäräinen hallitsi Oberhofin tuulet sunnuntain takaa-ajossa, jossa vain yksi sakko ja hyvä hiihto siivittivät hänet kauden avausvoittoon. Kuva: Alpo Kukkonen Lauantaina 37-vuotta täyttänyt KontU:n Kaisa Mäkäräinen hallitsi Oberhofin tuulet sunnuntain takaa-ajossa, jossa vain yksi sakko ja hyvä hiihto siivittivät hänet kauden avausvoittoon.

Jo lauantain Saksan Oberhofin naisten viestissä KontU:n Kaisa Mäkäräinen osoitti, että 37-vuotispäivänä ammunta ja hiihto kulkee.

Tänään tulikin sitten täysosuma, kun yhteislähdössä Mäkäräinen hallitsi oikukkaat tuulet ampuen vain yhden sakon ensimmäiseltä makuupaikalta. Sen jälkeen laikat kaatuivat varmasti yksi toisensa jälkeen, vaikka sopivia tuulirakoja joutuikin odottelemaan etenkin pystypaikoille. Viimeisellä hiihtokierroksella Kaisa pääsi jo vapautuneesti tuulettelemaan kauden ensimmäistä voittoaan ja palkintokorokesijoitustaan.

Kaisa Mäkäräinen nousi maailmancupissa sijalle 7 pistein 247. Samalla Kaisa on jo parin palkintopallisijoituksen päässä ruotsalaisen Magdalena Forsbergin 87 kerran ennätyksestä.

Myös EK-P:n Mari Eder on vakiinnuttanut tasoaan koko ajan kauden myötä. Takaa-ajossa Mari oli kuudestoista 2+1+3+2 sakoilla. Eroa Kaisaan jäi 2.22.8. Marin sijoitus maailmancupissa on 23. pistein 137.

Ensi viikolla maailmancup jatkuu toisella legendaarisella saksalaisella paikkakunnalla Ruhpoldingissa.

* Korjaus klo 18.30. Mäkäräinen voitti yhteislähdön kisat.

Kommentoi

Hae sivuilta