Julkaistu 

Paukuttelun muistilista uudelle vuodelle

Pelastuslaitos muistuttelee ilotulitteiden käyttämisen vaaranpaikoista. Kuva: Sirpa Suomalainen Pelastuslaitos muistuttelee ilotulitteiden käyttämisen vaaranpaikoista.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos muistuttelee ilotulitteiden turvallisesta käytöstä uutena vuotena. Ampuminen on sallittua uudenvuodenaattona vain kello 18­–02. Suojalasit ovat ampujalla pakolliset, mutta niitä suositellaan myös katsojille.

Tiedotteessa suositellaan valitsemaan ilotulitteiden käyttöpaikka niin, ettei käytöstä aiheudu vaaraa ympäristölle. Sopivia alueita ovat esimerkiksi järvi tai lampi, peltoaukeama, urheilukenttä tai iso, tyhjänä oleva pysäköintialue. Raketit tulee asettaa tukevasti telineeseen ja padat maahan. Pelastuslaitos muistuttaa, että vahingot sattuvat usein väärään suuntaan lähteneistä ilotulitteista.

Ilotulitteiden mukana tulevat ohjeet kannattaa huomioida muun muassa suojaetäisyyksien ja suutariksi jääneiden ilotulitteiden käsittelyaikojen suhteen. Odotusaika on yleensä vähintään 10 minuuttia. Vialliset ja räjähtämättömät ilotulitteet tulee palauttaa myyjälle, ei laittaa jäteastiaan. Käytetyt raketit, kepit ja muut jäänteet on hyvä kerätä roskiin viimeistään seuraavana päivänä.

Alle 18-vuotiailla tai päihtyneillä henkilöillä ei ole asiaa rakettien sytytysmestareiksi.

Kommentoi

Hae sivuilta