Julkaistu    |  Päivitetty 

Jopa yli 2 000 kuntalaiskäyntiä jäähdytetyllä ladulla

Jäähdytetyllä ladulla on kuntalaiskäyttäjien osalta ennätyskausi. Arkistokuva: Mikko Makkonen Jäähdytetyllä ladulla on kuntalaiskäyttäjien osalta ennätyskausi.

Hiihto-olosuhteet on saatu pidettyä hyvinä koko alkutalven ajan ja sääolosuhteet ovat olleet kohtuullisen hyvät, kertoo Joensuun Seudun Jäähdytetty Latu oy:n kehittämispäällikkö Jarno Lautamatti.

Kontiolahden ampumahiihtostadionin alueella on latuverkostoa ollut käytössä marraskuun alkupuolelta 3,7 kilometriä.

– Kausi on sujunut hyvin ja viime viikkoon mennessä ladulla on ollut hiihtokertoja noin 25 000 kappaletta. Kuntalaisvuorot ylittivät eilisen vuoron jälkeen 2 000 kävijän rajan, Lautamatti tiedottaa.

Nyt kuntavuoroilla ollut yhteensä 2055 hiihtäjää, mikä on samalla ennätysmäärä. Edellinen huippu oli vuonna 2014, jolloin vuorolla hiihtäjiä oli 1 823. Kuntavuoron kävijäkeskiarvo on 103 hiihtäjää per kerta.

Jäähdytetyn ladun käyttäjäjoukko on ollut kansainvälinen. Leiriryhmiä on ollut syksyn aikana Iso-Britanniasta, Kiinasta, Ukrainasta, Valko-Venäjältä ja Venäjältä. Lisäksi FIS-hiihdoissa oli joukkueita Kazakhstanista, Latviasta, Turkista, Ukrainasta, Valko-Venäjältä ja Venäjältä.

Pian Kontiolahden kunnassa pääsee hiihtämään myös luonnonlumiladuilla. Kunnan liikuntapaikkamestari Harri Lehikoinen kertoo, että lähes kaikki kunnan ladut on pohjustettu. Kirkonkylän ja Ukonharjun kuntoradoilla on jo käytössä ladut perinteiselle hiihtotyylille.

Kommentoi

Hae sivuilta