Julkaistu    |  Päivitetty 

Kontiolahden vesitorni odottaa korjaustöitä

Kontiolahden vesitorni toimittaa tällä hetkellä lähinnä maamerkin virkaa. Kuva: Suvi Palosaari Kontiolahden vesitorni toimittaa tällä hetkellä lähinnä maamerkin virkaa.

Kontiolahden kirkonkylän vesitorni on ollut poissa käytöstä yli vuoden. Se korjattiin 2017, mutta saneerauksessa tehty säiliön pinnoittaminen epäonnistui. 

– Vuoto olisi sen verran runsasta, ettei tornia voi ottaa käyttöön, kunnan vs. tekninen johtaja ja kuntatekniikan päällikkö Sauli Hyttinen kertoo.

Tornin tiivistystöitä ei voi tehdä kylmien aikana, joten korjaustyöt tehdään keväällä. Vesitorniin tehtävät korjaukset menevät tämän hetkisen tiedon mukaan korjaustakuuseen. Korjaustakuutöistä vastaa pääurakoitsija.

Vesitornin ollessa tyhjä kirkonkylän vesihuoltoa pidetään yllä pumppujen avulla. Se toimii hyvin, mutta on altis häiriöille, kuten sähkökatkoksille ja putkivuodoille. Sähkökatkoksen tullessa kirkonkylällä ei siis olisi vesivarantoja.

– Jos sattuu jotain, kirkonkylän vanhan vedenottamon käyttöönotto on mahdollisuus. Sen vettä tutkitaan säännöllisesti, Hyttinen sanoo. Myös Uuron alavesisäiliön kautta saadaan vettä tarvittaessa.

Lehmon alue ei ole vesitornin vaikutuspiirissä.

Kommentoi

Hae sivuilta