Julkaistu 

Oppilassiirtoja aletaan pohtia vanhempien kanssa

Kontioniemen koulun oppilasmäärän kasvattaminen voi vaikuttaa myös kirkonkylälle rakennettaviin tiloihin. Kuva: Suvi Palosaari Kontioniemen koulun oppilasmäärän kasvattaminen voi vaikuttaa myös kirkonkylälle rakennettaviin tiloihin.

Kontiolahden sivistyslautakunta päätti viime viikon kokouksessaan, että koulukohtaisia oppilasmääriä aletaan pohtia Kontioniemen ja Kontiolahden kirkonkylän alueiden yhteisen oppilaaksiottoalueen sisällä.

Kontiolahden kirkonkylän alakoulun ja Kontioniemen alakoulun oppilaaksiottoa mahdollisesti muutetaan niin, että Huoltamotie–Lepola–Kaskikumpu -alueella asuvat lapset siirtyisivät suorittamaan alakoulun kirkonkylän koulun sijasta Kontioniemen koulussa. Oppilasmäärä kyseisellä alueella on lähivuosina noin 15–30 1–6-luokkalaista.

Sivistysjohtaja Jyrki Rautiainen selventää, että asiaa aletaan vasta tutkia. Huoltamotie–Lepola–Kaskikumpu -alueella asuvien oppilaiden vanhempien kanssa aiotaan tehdä yhteistyötä, eikä asiassa tehdä äkkiratkaisuja. Rautiainen korostaa, että  asiaan vaikuttavat niin vanhempien näkemyksen, opetusryhmien pedagoginen toimivuus ja koulukuljetuskustannukset.

- Kontioniemen koulun oppilasmäärän kasvattamisen vaikutukset kirkonkylälle rakennettaviin tiloihin selvitetään myös, Rautiainen pohtii.

Aikatauluja selvitystyön suhteen ei ole vielä päätetty.

Suvi Palosaari

 

Kommentoi

Hae sivuilta