Julkaistu 

Kosiosusi sai morsiamen - toinen tekijä Kontiolahdelta

Lehmosta kesän aikana Kontiolahden kirkonkylälle muuttanut Henna Heiskanen viimeistelemässä lasikuituista veistosta ennen valimoon vientiä. Suvi Palosaari Lehmosta kesän aikana Kontiolahden kirkonkylälle muuttanut Henna Heiskanen viimeistelemässä lasikuituista veistosta ennen valimoon vientiä.

Joensuun torin laidalle on noussut uusi pronssiveistos. Kontiolahtelaisen Henna Heiskasen ja koskuelaisen Eija Karjanmäen yhteistyössä syntynyt suden morsian istuu vankasti penkillä valmiina hurmaamaan joensuulaiset ja kaupungissa vierailijat.

Suden morsian on Pohjois-Karjalan Osuuskaupan teettämä ja tilaama veistos. PKO lahjoitti teoksen kaupunkilaisten iloksi Joensuun kaupunkikeskustayhdistys Virralle.
PKO:n viestintäjohtaja Petri Vähä kertoo, että veistoslahjoitus on osa PKO:n 100-vuotisjuhlaa.

– Taidelahjoitus on meidän juhlavuoden kulttuuriteko. Toivottavasti ihmiset ottavat veistoksen vastaan hyvän mielen tekona ja tempauksena, Vähä pohtii.

– Halusimme helposti lähestyttävän teoksien, toivottavasti se löytäisi paikkansa ihmisten mielissä ja tarjoaisi mukavan lisän katukuvaan.

 

Henna Heiskanen ja Eija Karjanmäki toteuttivat Susi kosiomatkalla -veistoksen vuonna 2007. Ensimmäiset ajatukset suositun teoksen sisarveistoksesta syntyivät PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelälle, minkä jälkeen osuuskaupasta otettiin yhteyttä Heiskaseen ja Karjanmäkeen.

– Silloin oli ajatuksena, että ilman muuta pyydämme samat tekijät tekemään sisarveistoksenkin, Petri Vähä toteaa.

Uusi sisarveistos onkin suunniteltu hyvin pitkään asiakkaan toiveiden mukaisesti. Veistosprojekti alkoi jo pari  vuotta sitten.

Heiskasen mukaan uuden veistoksen toteuttaminen on ollut haasteellinen mutta erittäin mieluisa projekti.

– Eija suunnitteli ensimmäisen suden ja minä olin toteuttamassa sitä. Nyt työnjako on ollut samanlainen. Luonnostelimme yhdessä eri asentovaihtoehtoja paperille sekä mietimme, mitä elementtejä morsiamella voisi olla. Lierihattu, paksu letti ja helmet kaulassa ovat luonnosprosessin tulosta. Eijalta tuli pienoismalliehdotuksia, joiden pohjalta muokkasimme lopullisen kokoisen lasikuituveistoksen.

Suvi Palosaari

 

Kommentoi

Hae sivuilta