Julkaistu 

Suurella joukkiolla

Maija Heikkinen, Ritva Nevalainen Enon Kyläyhdistyksestä,  Anniina Tikkanen Enon kirjastolta, Tapio Piipponen Pohjois-Karjalan lintuyhdistyksen Enon osastosta sekä Päivi Armila Enon Luonnonystävistä olivat suunnittelemassa sisältöä Eno-päiviin. Kuva: Suvi Palosaari Maija Heikkinen, Ritva Nevalainen Enon Kyläyhdistyksestä, Anniina Tikkanen Enon kirjastolta, Tapio Piipponen Pohjois-Karjalan lintuyhdistyksen Enon osastosta sekä Päivi Armila Enon Luonnonystävistä olivat suunnittelemassa sisältöä Eno-päiviin.

Eno-päivien järjestämiseen osallistuu toistakymmentä yhdistystä.

Välivuosi on tehnyt Eno-päiville hyvää, ainakin jos katsoo sitä yhdistysten ja yritysten listaa, jotka aikovat osallistua ensi kesänä pidettävien Eno-päivien järjestämiseen. Tapahtumasta on muodostumassa kolmipäiväinen ilottelu 24.–26. heinäkuuta.

Eno-päivien pääpaino on Enon kirkonkylällä ja etenkin torilla. Silti ohjelmaa on suunniteltu viikonloppuna moniin muihinkin paikkoihin.

Viime tiistaina järjestetyssä Eno-Päivät ideointi-illassa ajatuksia viikonloppuun syntyi runsaasti. Perjantaille pohdittiin torikaraokea, ja lauantaille varsinaista markkinapäivää. Sunnuntaina olisi kenties kesävieraiden kirkkopyhä, ja jumalanpalveluksen jälkeen Martan nimipäivän kunniaksi Marttojen järjestämät torikahvit.

Kun ideointi-illassa nousi esiin erilaiset kyläkävelyt, kirkkomaakävelyt ja Pamilonkoskeen tutustuminen, ehdotti Tuomo Turunen, että kaikkien tilaisuuksien toteuttamiseen tarvittaisiin kokonainen Eno-viikko.
– Näihin kaikkiin tapahtumiin ei viikonloppu riitä. Olisiko kylien tapahtumat viikolla, hän kysyi.

Suvi Palosaari, Pielisjokiseutu 10.10.2019

Kommentoi

Hae sivuilta