Julkaistu 

Markkinatilanne heikentynyt entisestään – Uimaharjun sahalla alkaa marraskuussa kahden kuukauden seisokki

Mäntysahojen kaikilla päämarkkinoilla tarjonta ylittää selvästi kysynnän, toteaa myyntijohtaja Miikka Pesonen. Arkistokuva: Juha Inkinen Mäntysahojen kaikilla päämarkkinoilla tarjonta ylittää selvästi kysynnän, toteaa myyntijohtaja Miikka Pesonen.

Stora Enson Wood Products-divisioonaan kuuluvat Honkalahden ja Uimaharjun sahat varautuivat elo–syyskuun vaihteessa käydyissä neuvotteluissa henkilöstön lomauttamiseen tarvittaessa korkeintaan 90 päivän ajaksi huhtikuun 2020 loppuun saakka.

Markkinatilanne on syksyn kuluessa entisestään heikentynyt. Sen vuoksi Uimaharjun sahan tuotanto pysähtyy runsaan kahden kuukauden ajaksi marraskuun alusta loppaiseen saakka. Hieman yli 40 toimihenkilöä ja työntekijää lomautetaan sahan seisokin ajaksi ja sen aikana pidetään myös jo ansaittuja lomapäiviä.

– Mäntysahojen kaikilla päämarkkinoilla tarjonta ylittää siellä selvästi kysynnän. Lisäksi Brexitin tuoma epävarmuus heijastuu markkinoihin. Asiakkaiden varastot ovat korkealla tasolla ja tilanteeseen ei ole nähtävissä pikaista helpotusta. Samat syyt vaikuttivat osaltaan myös Kiteen kuusisahan sulkemissuunnitelman toteuttamiseen kuluvan vuoden loppuun mennessä, myyntijohtaja Miikka Pesonen Stora Enson Wood Products-divisioonasta sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta