Julkaistu    |  Päivitetty 

Järjestöhaaste: Veräjä ry kulttuurin kehdossa

Sami Hakkarainen ja Maiju Ahlhom ovat olleet pitkään mukana Veräjä ry:n toiminnassa. Kuva: Suvi Palosaari Sami Hakkarainen ja Maiju Ahlhom ovat olleet pitkään mukana Veräjä ry:n toiminnassa.

Pian tulee kaksikymmentä vuotta täyteen siitä, kun Veräjä ry sai alkunsa. Aluksi toiminta oli konserttityyppistä toimintaa, joita lauluryhmä esitti. Myöhemmin mukaan tulivat musiikkinäytelmät.

Yhdistyksen musiikillinen johtaja Maiju Ahlholm luonnehtii yhdistystä kulttuurijärjestöksi, joka on painottunut musiikkiin.

– Olennainen seikka on se, että tämä on maksutonta toimintaa kaikenikäisille ja tasoisille, hän korostaa.

Yhdistyksen kärkiajatuksina on tarjota Enon alueen ihmisille mahdollisuus harrastaa ja tarjota kultuuria ihmisille.

Haaveissa uusi produktio

Yleensä Veräjällä alkaa syksyisin projekti, joka tulee esitykseen keväällä. Nyt uutta produktiota ei kuitenkaan ole aloitettu, vaikka sellainen on haaveissa.

– Eläteltiin ajatusta, että ottaisimme seuraavan projektin kahdeksi kaudeksi, jotta esituotannon saisi tehdä rauhassa, puheenjohtaja Sami Hakkarainen pohtii.

Täysin tyhjänä ei kalenteri kuitenkaan pysy. Joulun alla lauletaan kansainvälisiä joululauluja jo 17. kertaa, tänä vuonna Ukkolan kylätalolla.

Katseet on suunnattu ensi vuoden juhlallisuuksiin, mietinnässä on ollut kiertue Pohjois-Karjalassa. Varainhankintaakin tehdään, ja nyt työn alla on Enon joulu -lehti.

 

Kommentoi

Hae sivuilta